r
Nosalty Logó

Serpenyős burgonya debrecenivel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Németi Olga
Serpenyős burgonya debrecenivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyához

A nokedlihez

Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyához

A nokedlihez

Összesen 2357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A burgonyához

A nokedlihez

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    47.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1905.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    1509 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 785 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5715.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    4528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 2357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A nokedlihez

Elkészítés

A burgonyához

  1. A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.
  2. Ekkor jön a felszeletelt gomba. Fűszerezés: só, bors, kömény,ételízesítő. Addig pároljuk, míg a gomba alól elmegy a víz.
  3. Jöhet a kockára vágott krumpli és a fűszerpaprika, majd az egészet felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, plusz egy ujjnyi.
  4. Elkészítjük a nokedlit: a tojásba csipet sót teszünk, beletesszük a vizet, végül a lisztet, és gyorsan összekeverjük.
  5. Mikor a krumpli megfőtt beleszaggatjuk a nokedlit, beletesszük a debreceniket, a felkarikázott kolbászt, és 2-3 percig főzzük, majd elzárjuk alatta a tűzhelyet, és fedő alatt még adunk neki 10 percet.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6745
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Ajánló

Bármilyen savanyúsággal vagy nyáron uborka salátával, fejessalátával kínálhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős burgonya debrecenivel
Németi Olga 105 recept

Kicsit extrább paprikás krumplit szerettem volna készíteni, ezért bővítettem fel a gombával és a debrecenivel.

Hozzávalók

A burgonyához

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...