r
Nosalty Logó

Selymes sültgomba-krémleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Selymes sültgomba-krémleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

293
Kalória
8.6g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
19g
Zsír
180.1g
Víz
666.7mg
Koleszterin
4.5g
Rost
6.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5101.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1365 mg
  • Nátrium
    2964 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1080.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    790 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 1743 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. A kesudiót és a szárított rókagombát külön-külön felöntjük forró vízzel, és állni hagyjuk egy órát.
  2. A gombákat rusztikusan feldaraboljuk, és egy nagy keverőtálba tesszük. Meglocsoljuk az olívaolaj picit több, mint felével, megszórjuk kakukkfűvel, sózzuk-borsozzuk.
  3. Alaposan összeforgatjuk a gombákat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton 15 percet pirítjuk őket.
  4. Közben a maradék olajon üvegesre pároljuk a háromféle hagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett rókagombát, felöntjük a száraz fehérborral, sózzuk-borsozzuk, majd elfőzzük róla a folyadékot.
  5. Hozzáadjuk a füstölt fűszerpaprikát és a miso-t (ez el is hagyható, de nagyon finom ízt kölcsönöz neki), majd jöhet bele a leszűrt kesudió, valamint a pirított gombák háromnegyede - a többit tegyük félre a tálaláshoz.
  6. Felöntjük nagyjából 3 dl zöldségalaplével, és 10-15 percet főzzük, majd turmixgépbe öntjük az egészet.
  7. Krémesre turmixoljuk a levesünket, szükség szerint hozzáöntve a maradék 2 deci alaplevet. Mi sűrítéshez 2 deci rizstejszínt használtunk, de tetszés szerint lehet ezt helyettesíteni más növényi vagy állati tejszínnel.
  8. Így is turmixolunk rajta egyet, majd tálaljuk is.
  9. Feltétként ízlésesen rápakoljuk a maradék sült gombát, megszórjuk friss petrezselyemmel, maradék tejszínnel pedig mintát is rajzolhatunk a levesbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Ha csak egyetlen krémlevest ehetnénk, valószínüleg mi a gomba mellett tennénk le voksunkat, akkora kedvencünk. Ha igazán különlegesen szeretnétek elkészíteni, használjatok többféle gombát, pirítsátok le őket alaposan, és úgy keverjétek a levesbe. Egyszerűen más ligában játszik így elkészítve a krémleves! Úgyhogy legközelebb, amikor gombát vásároltok, ez járjon a fejetekben, és vegyetek többfélét - szárított gombák is jöhetnek bele!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!