r
Nosalty Logó

Şekerpare

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Şekerpare
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 1706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 6816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1191.1 g
  • Cukor
    935 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 6816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A sütikészítés előtt kb. fél nappal elkészítjük a szirupot. Az összes hozzávalót beleöntjük egy lábasba, és addig főzzük, míg jó szirupos, sűrű nem lesz. Jól kihűtjük.
  2. Egy edényben összekeverjük a tésztához valókat. Először a cukrot, a vaníliás cukrot a tojásokkal és a puha vajjal robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután kézi üzemmódra kapcsolunk és annyi lisztet gyurmákolunk a masszánkhoz, hogy jól alakítható tésztát kapjunk. A végén hozzágyúrjuk a sütőport is.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk, lisztezünk.
  4. A tésztából diónyi nagyságú darabokat csípünk és golyókká formázzuk. Beleültetjük a tepsibe, majd kissé lelapítjuk őket.
  5. Tojássárgával megkenjük a tetejüket, majd mindegyik közepébe 1 szem mogyorót nyomunk.
  6. Aranysárgára sütjük a süteményeket, majd a sütőből kivéve még azon melegében egyenként belemártogatjuk kb. 5 mp-ig a hideg szirupba.
  7. Tálra helyezzük az elkészült sütiket, majd a bevitt kalóriákra fittyet hányva, jóízűen elfogyasztjuk :-).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16615
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

A sziruphoz citromgerezd helyett 1 kupaknyi rózsavizet is használhatunk. Fantasztikus íze lesz tőle a sütinek. Természetesen csak a kihűlt sziruphoz keverjük a rózsavizet, mert melegen hamar elillan az aromája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Törökországban kóstoltam ezt a csodálatos süteményt. Kívülről egy egyszerű kis teasütinek tűnik, ámde ahogy beleharap az ember, fantasztikus élményben lehet része. A magába szívott, enyhén savanykás sziruptól egyszerre omlós és krémes.  

Hozzávalók

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...