r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás-tepertős pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Häxa
Savanyú káposztás-tepertős pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 4887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 699 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    303.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4638.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1147 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    484 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1074 micro
Összesen 4887 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát és a savanyú káposztát apróra vágjuk, pici olajon kis ideig pirítjuk, esetleg fél dl fehérborral rásegítünk a párolódásra. Szobahőmérsékletűre hagyjuk hűlni.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, felfuttatjuk.
  3. A lisztbe belekeverjük a sót, borsot (én frissen őrölt tarkát, de ízlés és rendelkezésre állás szerint). Hozzáadjuk a pici tejjel elkevert tojássárgáját, a vajat olvasztva, az élesztős tejet és a hagymás káposztát.
  4. Dagasztjuk, míg elválik az edény falától, letakarva duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk, finoman rákenegetjük a tepertőkrémet, feltekerjük vagy összehajtjuk, és ismét pihentetjük kb. negyed órát. A nyújtást-hajtogatást-pihentetést megismételjük legalább még egyszer.
  5. Végül kb. 2 cm vastagságú lappá nyújtjuk, a tetejét késsel rácsozzuk, szaggatjuk vagy kockákra vágjuk, tepsibe pakoljuk. A tojásfehérjével megkenjük, ismét pihentetjük vagy 10 percig, majd előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5704
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs különös sztori. Eltekintve a maradék savanyú káposztától, amit sajnáltam hagyni tönkremenni...

Hozzávalók

A tésztához

A káposztához

A tepertőkrémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...