r
Nosalty Logó

Savanykás almaleves (Almaleves 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Savanykás almaleves (Almaleves 4.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1000 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 43 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 250 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.4 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2059.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 1000 kcal
  • 0% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 43 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, kockákra vágjuk, fél dl almalében (ha nincs, víz is jó) puhára pároljuk.
  2. 1,2 liter vizet felforralunk a cukorral és a fűszerekkel.
  3. Míg melegszik a víz, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, amit esetleg csöppnyi almalével (vagy vízzel) is higíthatunk.
  4. Mikor forr a víz, beleöntjük a habarást, és az almákat is belerakjuk, végül 1 dl almalével dúsítjuk.
  5. Újraforrástól számított további 5 percig főzzük, hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 22391
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 10.

Ajánló

Mi otthon általában meggylevesnek készítjük, de arra itt semmi esélyem, a meggy ugyanis ismeretlen fogalom a szigeten. Majd ha hazamegyek, azt is megfőzöm és feltöltöm, addig viszont álljon itt egy rövid ajánlat. Meggyleves: Mi mindig egy üveg cukrozott meggyet (persze befőtt is lehet!) használunk a kamrából, amit természetesen nem kell előfőzni, mert már puha. Így értelemszerűen lerövidül az előkészületi idő. Az alap vízmennyiség ez esetben csak 1 liter, mivel az üvegben lévő meggylé is a levesbe kerül. A víz forrásánál a habarással együtt öntjük a befőttes üveg tartalmát cakkumpakk a levesbe. Persze, bármilyen más gyümölccsel lehet próbálkozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Néhány hete Oxfordban au-pairkedem, mostantól innen kapjátok a recepteket! Párszor már a konyhában is szorgoskodtam, nagy örömömre. A hétvégén a családfő, aki Cambridge-ben kutat, az intézetük gyümölcsösében szedett, hatalmas zsák almával állított haza, ezzel kell valamit kezdeni. A kompót is tervben van, azon kívül pedig nemcsak Petra almás túrótortáját készítettem el, hanem elővettem az otthoni ízek egyik legkedvesebbikét, ezt a tejföllel habart gyümölcslevest is. Azoknak ajánlom, akik nyáron igazi frissítő ízre vágynak, mert ebből ugyan hiányzik a tejszín dús selymessége, helyette a tejföl savanykás, fanyar íze határozza meg, de én pont ezért szeretem. Nem beszélve arról, hogy kalóriából is jóval kevesebbet tartalmaz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...