Rostos almalé

Rostos almalé

Leírás

A kereskedelmi forgalomban kapható almalé lehet akár 100%-os gyümölcslé, de lehet 12-25%-os, tehát gyümölcsöt alig tartalmazó gyümölcsital is. Az almalé jellemzően csak szűrt (tehát nem rostos) változatban készül, mivel a rostos gyümölcslé jóval romlékonyabb, ugyanakkor egészségesebb is. Nagyüzemi gyártásban az almát megmossák, majd összepréselik, így kinyerve a gyümölcs levét, majd hőkezeléssel tartósítják. Az almalé antioxidánsban gazdag, valamint tartalmaz ásványi anyagokat és vitaminokat (A1, B1, B2, E, C). A cukorra érzékenyek óvatos mennyiségben fogyasszák, mert cukortartalma magas. Az almalé házilag is elkészíthető, de a boltokban egyre elterjedtebb 3-5 literes, vákuum-zacskós csomagolású változata.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Rostos almalé

fehérjetartalom

0.1 g

zsírtartalom

0.067 g

szénhidráttartalom

11.3 g

víztartalom

88.24 g

gramm rostos almalé?

Top ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Foszfor

7 mg

Magnézium

5 mg

Nátrium

4 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.018 g

Kolin

1.8 mg

C vitamin

0.9 mg

Niacin - B3 vitamin

0.073 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.1 g

Zsír

telített zsírsav

0.022 g

egyszeresen telített zsírsav

0.006 g

többszörösen telített zsírsav

0.039 g

ásványi anyagok

Kalcium

8 mg

Vas

0.12 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

7 mg

Nátrium

4 mg

Cink

0.02 mg

Réz

0.012 mg

Mangán

0.074 mg

Szelén

0.1 µg

szénhidrát

rost

0.2 g

cukor

9.62 g

víz

88.24 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.021 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.017 mg

Niacin - B3 vitamin

0.073 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.049 mg

Kolin

1.8 mg

Lutein+zeaxantin

16 µg

E vitamin

0.01 mg

C vitamin

0.9 mg

B6 vitamin

0.018 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...