Saslik barnamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Timi Poppins
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A saslikhoz
-
300g sertés rövidkaraj498 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
120g póréhagyma32 kcal
-
29 kcal
-
0 kcal
-
6g olívaolaj57 kcal
A barnamártáshoz
-
6g olívaolaj57 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
80g főzőtejszín105 kcal
-
8 kcal
Összesen
1485
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A saslikhoz
-
1500g sertés rövidkaraj2490 kcal
-
500g füstölt szalonna3275 kcal
-
600g póréhagyma161 kcal
-
147 kcal
-
0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A barnamártáshoz
-
32g olívaolaj283 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
114 kcal
-
4g só0 kcal
-
50g mustár30 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
39 kcal
Összesen
7422
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
A saslikhoz
-
38.4g sertés rövidkaraj64 kcal
-
12.8g füstölt szalonna84 kcal
-
15.4g póréhagyma4 kcal
-
4 kcal
-
0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A barnamártáshoz
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.3g mustár1 kcal
-
10.2g főzőtejszín13 kcal
-
1.3g worcestershire-szósz1 kcal
Összesen
190
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 310 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2046.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 876 mg
-
Nátrium 782 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 462 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2393 micro
-
β-crypt 557 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1077 micro
Összesen
1485
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 376.1 g
Zsír
-
Összesen 587.2 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 323 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 1550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10231 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 439 mg
-
Kálcium 852 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 590 mg
-
Foszfor 4378 mg
-
Nátrium 3911 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 2310.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1545 micro
-
B6 vitamin: 14 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 764 mg
-
D vitamin: 323 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 114 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 454 micro
-
Kolin: 1004 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 11964 micro
-
β-crypt 2787 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5385 micro
Összesen
7422
kcal
- 11% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 306 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
A saslikhoz
-
1.5 kg sertés rövidkaraj
-
50 dkg füstölt szalonna
-
3 db póréhagyma
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
4 ek olívaolaj
A barnamártáshoz
-
4 ek olívaolaj
-
4 teáskanál nádcukor
-
2 teáskanál fekete bors
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 kk só
-
5 ek mustár
-
4 dl főzőtejszín
-
5 ek worcestershire-szósz
Elkészítés
A saslikhoz
- A sertéskarajt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, a szalonnát pedig kb. 2 cm-es kockákra. A karajt a grillpácba forgatjuk, olívaolajos-fűszeres mártásba, és minél több időt pihentetjük.
- A hagymát felkarikázzuk, a paprikát szintén 2 cm-es kockákra vágjuk.
- A saslikrúdra húzzuk a hozzávalókat, és izzó faszén fölött készre sütjük 20-25 perc alatt.
- Barnamártás:A mártáshoz olajat hevítünk, beleszórjuk a borsot, hozzáadjuk a nádcukrot, felöntjük egy kevés vízzel, majd mustárral, sóval, worchester szósszal ízesítjük. A tejszínt kikeverjük a keményítővel, a mártáshoz öntjük, és pár percig jól összeforraljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6322
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Timi Poppins
37 recept
Nincsen nyár grillezés nélkül. Mi a barátainkkal rendszeresen rendezünk ilyen sütögetéseket, és most már nem csak simán húsokat pácolunk, de saslikokat is készítünk zöldségek és hús felhasználásával. A receptben említett hozzávalókon kívül használhatunk még számtalan finom, keményebb nyári zöldséget, például cukkinit vagy gombát is. Ha saslikozunk, ne felejtsünk el mártást is készíteni a husi mellé.