r
Nosalty Logó

Sárgarépás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sárgarépás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A citrommázhoz:

Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A citrommázhoz:

Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához:

A citrommázhoz:

Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.1 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5913 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 986 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    654 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A citrommázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral, kézi mixerrel habosra keverjük. Hozzákeverjük a sárgarépát és a gyömbért, majd a kakaóval, sütőporral és fahéjjal elkavart mandulát.
  2. A tésztát egy 20x15x5 cm-es, kevés vajjal kikent tepsibe simítjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük. Kivesszük.
  3. A mázhoz a porcukrot egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a citromlevet, és jól elkeverjük. A mázat a még meleg süteményre simítjuk, megszórjuk kevés reszelt sárgarépával, és hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8669
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szaftos, aromás, egyszerű és nagyon finom ez a sütemény. A tésztát ízesíthetjük kevés szegfűszeggel vagy kardamommal is.

Hozzávalók

A tésztához:

A citrommázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...