r
Nosalty Logó

Sárgarépás Stefánia-vagdalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Sárgarépás Stefánia-vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1759 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4432 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 440 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    92 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4077.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1697 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17728 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 1759 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    1475 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott zsemlét áztassuk langyos vízbe.
  2. A töltelékhez a répát aprítsuk fel, keverjük össze a tejföllel, és ízesítsük sóval, borssal.
  3. A vörös- és fokhagymát tisztítsuk meg, kockázzuk apróra.
  4. A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a kétféle hagymát, a tojást és a mustárt, sózzuk, borsosszuk meg, majd keverjük össze.
  5. Folpack között nyújtsuk ki 2 cm vastagra, aztán vegyük le a felső folpakot.
  6. A tölteléket kenjük a húsmasszából nyújtott lapra, de a széleket hagyjuk szabadon. A folpak segítségével tekerjük fel, és enyhén vizes kézzel simítsuk el.
  7. Tegyük egy tepsibe, öntsünk alá egy kevés vizet, majd süssük meg sütőben. Közben locsolgassuk a szafttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 1419
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépás Stefánia-vagdalt
nyultanti 100 recept

Készíthetjük répa helyett 1 db cukkinivel is, ilyenkor fűszerezhetjük még 1 kis csomó kaporral, melyet felerészt a töltelékbe, felerészt a húsmasszába keverünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...