r
Nosalty Logó

Sárgarépás májfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Sárgarépás májfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9772 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    145 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40278 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    157 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1424 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39089 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3251 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat húsdarálón ledaráljuk, a hagymákat apróra vágjuk, a burgonyát és a sárgarépát lereszeljük.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, a májhoz rakjuk, majd a fokhagymát, krumplit, répát, tojást, sót, borsot és a zsemlemorzsát, és jól elkeverjük.
  3. Fasírtokat formálunk, olajjal kikent tepsibe rakjuk, vizet öntünk köré, és 200 fokon 30 percet sütjük. Majd megfordítjuk, és még 20-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 713
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy ebéd, májfasírtot szeretem volna készíteni, kicsit másképp, mint szoktam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...