r
Nosalty Logó

Sárgarépás gombás pulykamell ragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sárgarépás gombás pulykamell ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1191.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    3713 micro
  • β-karotin
    11222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 845 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, esetleg kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, adagonként a húst kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. A végén a gombát és a hagymát is megpirítjuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk.
  3. Megszórjuk a liszttel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük.
  4. Hozzáadjuk a sárgarépát, és további 15 percig főzzük, míg a sárgarépa megpuhul. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Megszórjuk a gyűrűkre vágott metélőhagymával, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3706
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A raguhoz főzhetünk egy maroknyi zöldborsót is. Tálaljuk párolt rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...