Sárgarépás gombás pulykamell ragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g pulykamell236 kcal
-
60g sárgarépa22 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
100g szárnyas alaplé7 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g pulykamell471 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
200g szárnyas alaplé14 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
90g metélőhagyma27 kcal
Összesen
845
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
12g csiperkegomba3 kcal
-
8.6g vöröshagyma3 kcal
-
28.8g pulykamell45 kcal
-
11.5g sárgarépa4 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
19.2g szárnyas alaplé1 kcal
-
9.6g főzőtejszín13 kcal
-
8.6g metélőhagyma3 kcal
Összesen
82
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1191.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 326.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 5611 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 284 micro
Összesen
423
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.2 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2383.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 879 mg
-
Nátrium 964 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 652.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 208 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 3713 micro
-
β-karotin 11222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 569 micro
Összesen
845
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 229.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 357 micro
-
β-karotin 1079 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
300 g pulykamell
-
1.5 közepes db sárgarépa
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 evőkanál finomliszt
-
200 ml szárnyas alaplé
-
100 ml főzőtejszín
-
0.5 csokor metélőhagyma
Elkészítés
- A gombát megtisztítjuk, esetleg kettévágjuk. A hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát meghámozzuk, szeletekre vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, adagonként a húst kb. 5 perc alatt körben megpirítjuk. A végén a gombát és a hagymát is megpirítjuk. A húst visszatesszük a serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk.
- Megszórjuk a liszttel, pár percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel. Felfőzzük, lefedve kb. 10 percig főzzük.
- Hozzáadjuk a sárgarépát, és további 15 percig főzzük, míg a sárgarépa megpuhul. Sóval, borssal ízesítjük.
- Megszórjuk a gyűrűkre vágott metélőhagymával, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3706
- Feltöltés dátuma: 2015. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A raguhoz főzhetünk egy maroknyi zöldborsót is. Tálaljuk párolt rizzsel.