Sárgarépás-gesztenyés fészektorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:
-
25g sárgarépa9 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
5 kcal
-
13g rizsliszt46 kcal
-
19g dió123 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Gesztenyés krém hozzávalói:
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
1 kcal
-
10 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
12g színes cukorka45 kcal
Összesen
587
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:
-
200g sárgarépa73 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g rizsliszt366 kcal
-
150g dió981 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Gesztenyés krém hozzávalói:
-
500g gesztenyemassza895 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
7 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
95g színes cukorka361 kcal
Összesen
4685
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:
-
12g sárgarépa4 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6g rizsliszt22 kcal
-
9g dió59 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
9.9g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
Gesztenyés krém hozzávalói:
-
29.9g gesztenyemassza54 kcal
-
15g mascarpone60 kcal
-
0.2g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
1.3g porcukor5 kcal
-
5.7g színes cukorka22 kcal
Összesen
280
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 774 micro
-
β-karotin 1846 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 150 micro
Összesen
587
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 221.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2616 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 892 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 597.3 g
-
Cukor 280 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 290.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1721 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 507 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 6189 micro
-
β-karotin 14765 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1201 micro
Összesen
4685
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 156.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 370 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:
-
20 dkg sárgarépa
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 kk szódabikarbóna
Gesztenyés krém hozzávalói:
-
50 dkg gesztenyemassza
-
25 dkg mascarpone
-
1 tk cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek porcukor
Elkészítés
Tészta hozzávalói 20 cm-es tortaformához:
- A sárgarépát pucoljuk meg, majd reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn.
- A tojássárgájához adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.
- Ezután adjuk hozzá a darált diót, a reszelt sárgarépát, a reszelt narancshéjat, majd szitáljuk hozzá az előzőleg a szódabikarbónával, és egy csipet sóval összekevert lisztet, és keverjük simára a masszát.
- A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd apránként, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a masszához.
- A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen kanalazzuk bele a masszát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 50 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 45 percig sütöttem.
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
- Amikor a tészta kihűlt, a közepétől kiindulva vájjunk egy kb. 10 cm-es kört amely kb. 1,5-2 cm mély legyen (a kivájt tésztára nem lesz szükség, így nyugodtan megehetjük).
Gesztenyés krém hozzávalói:
- A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a kakaót, majd keverjük simára.
- Ezután adjuk hozzá a gesztenyemasszát és szintén keverjük alaposan össze, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a krém, és az ízek jól összeérjenek (mindenképpen tegyük be a hűtőbe hogy lehűljön, mert csak akkor tudunk vele könnyen dolgozni).
- Amikor a krém kellően lehűlt, vegyük elő a tésztát és kívül-belül kenjük meg vékonyan a gesztenyekrémmel.
- Ezután a maradék gesztenyés krémet kanalazzuk bele egy krumplinyomóba, majd nyomjuk rá a tésztára egy fészket kialakítva.
- A torta közepén kialakított fészekbe azután tegyük bele a tojáscukrot, majd tálalásig tegyük a tortát hűtőbe.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 109
- Feltöltés dátuma: 2023. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
382 recept