r
Nosalty Logó

Sárgarépás-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Sárgarépás-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 264 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3714 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 849 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3762.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    576 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2785 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    874 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    9285 micro
  • β-karotin
    22284 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    482 micro
  • β-karotin
    1158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót megdaráljuk.
  2. A sárgarépát megtisztítjuk és kislyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk.
  4. A tojássárgát 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom levét és lereszelt héját, valamint a reszelt sárgarépát.
  5. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a darált dióval és belekeverjük a tojásos, sárgarépás masszába.
  6. A tojások fehérjét - amit kipótoltunk még 2 maradék tojásfehérjével - 5 dkg porcukorral kemény habbá verünk.
  7. A tojáshabot óvatosan elvegyítjük az előzőekben összkevert masszával.
  8. A tepsit (28 x 38 cm-es) kikenjük margarinnal, beszórjuk liszttel és belesímítjuk a tésztát.
  9. Előmelegített, forró sütőben 5 percig 250 C°-on, majd kb 20 percig 180 C°-on készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy átsült-e a tészta.
  10. A süteményt még melegen kiborítjuk a tepsiből.
  11. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat :
  12. A porcukrot a citromlével kézi erővel legalább 15 percig keverjük, hogy jó sima mázat kapjunk.
  13. A kihűlt tésztára kenjük a citrommázat.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 34181
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan süteményt kellett sütnöm, ami két nap múlva is puha marad, és kibírja a csomagküldéssel járó megpróbáltatást. Felnőtt gyerekeim és családjaik más városban élnek. Alkalmanként kis hazai csomaggal szoktam meglepni őket. Ez a süti is egy ilyen csomag részét képezte.

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...