Sárgarépa saláta 5.- fűszeres
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 874 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 147.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1189 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11798 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
137
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2001.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 1749 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 294.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2378 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23596 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 736 micro
Összesen
277
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5899 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- A megtisztított sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az öntethez először a fokhagymát a sóval, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
- A reszelt sárgarépát egy tálba tesszük és rálocsoljuk az öntetet. (Ha szükséges még ízesíthetjük)
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 16870
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
Sült húsokhoz kínálhatjuk, de tölthetjük pitába, rakhatjuk szendvicsekbe is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sárgarépa-salátát a különleges és változatos ízesítést kedvelőknek ajánlom. Egyszerű, gyorsan elkészíthető. Az ötlet a Szakácsok könyvéből származik.