r
Nosalty Logó

Sárgaborsóleves pácolt hússal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sárgaborsóleves pácolt hússal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

892
Kalória
28.7g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
61.1g
Zsír
540.4g
Víz
-
Koleszterin
15.5g
Rost
6.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    540.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3475 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2396.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1141 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2161.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    13901 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2431 micro
Összesen 3567 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. A borsót megmossuk, a húst falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A húst a borsóval és a babérlevéllel egy fazékba tesszük, megszórjuk a majoránnával, felöntjük kb. 1,25 liter vízzel, sóval, borssal fűszerezzük. Felfőzzük, közepes hőmérsékleten kb. 45 percig főzzük.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk mossuk. A hagymát apróra vágjuk, a pórét gyűrűkre vágjuk. A zellert, répát és burgonyát kockákra vágjuk.
  4. Az előkészített zöldségeket a leveshez adjuk, és további 30 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 75 perc

Egy finom, laktató leves, hideg téli napokra.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!