r
Nosalty Logó

Sárgabarackos rizsfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Sárgabarackos rizsfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 979 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1374 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    779.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 3911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst szűrőben jól megmossuk , hogy a ne legyen keményítő illatú. Egy fazékba tesszük és felöntjük 1 dl hideg vízzel és a tejjel. Sózzuk és hozzáadjuk a cukrot valamint 2 csomag vaníliás cukrot. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  2. A kész rizst összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni.
  3. A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgáját 5 kanál porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.
  4. A kihűlt rizst összekeverjük a habos tojássárgájával és kivajazott jénai tálba öntötjük. Elegyengetjük és rárakjuk a sárgabarackbefőttet. A befőtt levéből 2 dl szirupot ráöntünk, végül a tetejére simítjuk a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, de a pontos sütési idő sütőtől függ.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 14906
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos rizsfelfújt
Smaragd konyha 149 recept

Nagyobbik lányom megszülte régóta várt első kisunokámat. Kérte, készítsem el kedvenc édességét. Eleget tettem a kérésnek. Nagyon ízlett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...