Sárgabarackos rizsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
979
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
3911
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 194.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1014 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 337 micro
Összesen
979
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1051 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3675.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1374 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1037 mg
-
Nátrium 882 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 622.9 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 779.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1282 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 857 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4056 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1348 micro
Összesen
3911
kcal
- 6% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
153
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A rizst szűrőben jól megmossuk , hogy a ne legyen keményítő illatú. Egy fazékba tesszük és felöntjük 1 dl hideg vízzel és a tejjel. Sózzuk és hozzáadjuk a cukrot valamint 2 csomag vaníliás cukrot. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
- A kész rizst összekeverjük a vajjal és hagyjuk kihűlni.
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk. A tojássárgáját 5 kanál porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával robotgéppel habosra keverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük.
- A kihűlt rizst összekeverjük a habos tojássárgájával és kivajazott jénai tálba öntötjük. Elegyengetjük és rárakjuk a sárgabarackbefőttet. A befőtt levéből 2 dl szirupot ráöntünk, végül a tetejére simítjuk a tojáshabot.
- Előmelegített sütőben 200 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük, de a pontos sütési idő sütőtől függ.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 45 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 14906
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Nagyobbik lányom megszülte régóta várt első kisunokámat. Kérte, készítsem el kedvenc édességét. Eleget tettem a kérésnek. Nagyon ízlett neki.