r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-pudingos süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csemerné Niki
Sárgabarackos-pudingos süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

412
Kalória
12.2g
Fehérje
73.4g
Szénhidrátok
7.2g
Zsír
145.7g
Víz
135g
Koleszterin
3.5g
Rost
52.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 3293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskóta tészta

Barackos puding hozzavalói

Összesen 104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7106.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    2582 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    1985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1496 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    893 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    11751 micro
  • β-crypt
    1143 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2434 micro
Összesen 3293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 104 kcal

Elkészítés

Piskóta tészta

  1. Először a piskótát elkészítjük. A 6db tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A sárgáját jól kikeverjük a vaníliás cukorral. Összeforgatjuk a tojáshabbal.
  2. Ezután a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és szitán keresztül tesszük ezt is a tojáshabhoz. Óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába tesszük és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Sütőtől is függ szóval figyeljük és tűpróbát csináljunk.
  4. Ha megsült kivesszük a sütőből és kihűtjük.

Barackos puding hozzavalói

  1. Következő a krém készítése. A 2 csomag pudingport elkeverjük a cukorral. Felöntjük kevés tejjel és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet és megfőzzük a pudingot.
  2. A barackokat apróra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje és hozzáöntjük a rumaromát. (Használhatunk befőttet is és akkor nem kell főzni). Ha megfőtt a barackunk, lecsepegtetjük. (Nem baj ha kicsi víz marad közte). Ha kész a pudingunk és a barack, akkor még melegen összeöntjük.
  3. Ezután egy tepsi alját vékonyan megkenjük a krémmel. Erre megy a piskóta fele, amit apróbb darabokra tördelünk. A piskótára ismét krém kerül, majd a piskóta másik fele. A végén a tetejére a maradék krém.
  4. Ha ezzel elkészültünk, mehet a hűtőbe pár órára.
  5. Bármilyen pudinggal vagy gyümölccsel elkészíthető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept saját recept, mivel volt itthon elkészített piskótám. Pár napja tortát sütöttem és nem sikerült szépre vágnom ezért nem használtam fel a tortához. Barackot találtam még itthon és így jött ez a recept. Szerintem nagyon finom, de ha el készítettétek kérlek hagyjatok megjegyzést, hogy ki milyen gyümölccsel és pudinggal csinálta és milyen lett. 🙂 Köszönöm 😘

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!