Sárgabarackos-pudingos süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csemerné Niki
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta tészta
-
41g tojás52 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
3 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
5 kcal
Barackos puding hozzavalói
-
144g sárgabarack64 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
43 kcal
-
150g tej84 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
412
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta tészta
-
330g tojás415 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
23 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Barackos puding hozzavalói
-
1155g sárgabarack516 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
343 kcal
-
1200g tej672 kcal
-
200g cukor774 kcal
Összesen
3293
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
Piskóta tészta
-
10.5g tojás13 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
Barackos puding hozzavalói
-
36.7g sárgabarack16 kcal
-
0.1g rumaroma0 kcal
-
2.9g tejszínízű pudingpor11 kcal
-
38.2g tej21 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 323 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 272 mg
-
Nátrium 248 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1469 micro
-
β-crypt 143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
412
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.5 g
Zsír
-
Összesen 58 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7106.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 2582 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2178 mg
-
Nátrium 1985 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 587.5 g
-
Cukor 418 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1496 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 893 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 11751 micro
-
β-crypt 1143 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2434 micro
Összesen
3293
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 226 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 374 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
104
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Piskóta tészta
-
6 db tojás
-
5 ek finomliszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Barackos puding hozzavalói
-
15 db sárgabarack
-
3 ml rumaroma
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
1.2 l tej
-
20 dkg cukor
Elkészítés
Piskóta tészta
- Először a piskótát elkészítjük. A 6db tojásfehérjét a cukorral habosra verjük. A sárgáját jól kikeverjük a vaníliás cukorral. Összeforgatjuk a tojáshabbal.
- Ezután a lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük és szitán keresztül tesszük ezt is a tojáshabhoz. Óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy formába tesszük és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Sütőtől is függ szóval figyeljük és tűpróbát csináljunk.
- Ha megsült kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Barackos puding hozzavalói
- Következő a krém készítése. A 2 csomag pudingport elkeverjük a cukorral. Felöntjük kevés tejjel és csomómentesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet és megfőzzük a pudingot.
- A barackokat apróra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp ellepje és hozzáöntjük a rumaromát. (Használhatunk befőttet is és akkor nem kell főzni). Ha megfőtt a barackunk, lecsepegtetjük. (Nem baj ha kicsi víz marad közte). Ha kész a pudingunk és a barack, akkor még melegen összeöntjük.
- Ezután egy tepsi alját vékonyan megkenjük a krémmel. Erre megy a piskóta fele, amit apróbb darabokra tördelünk. A piskótára ismét krém kerül, majd a piskóta másik fele. A végén a tetejére a maradék krém.
- Ha ezzel elkészültünk, mehet a hűtőbe pár órára.
- Bármilyen pudinggal vagy gyümölccsel elkészíthető.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3839
- Feltöltés dátuma: 2024. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
Csemerné Niki
8 recept
Ez a recept saját recept, mivel volt itthon elkészített piskótám. Pár napja tortát sütöttem és nem sikerült szépre vágnom ezért nem használtam fel a tortához. Barackot találtam még itthon és így jött ez a recept. Szerintem nagyon finom, de ha el készítettétek kérlek hagyjatok megjegyzést, hogy ki milyen gyümölccsel és pudinggal csinálta és milyen lett. 🙂 Köszönöm 😘