Sárgabarackos-nektarinos kelt pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Juci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
532
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
3187
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 381.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 209 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
532
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.6 g
Zsír
-
Összesen 100.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2286.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 206 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 1099 mg
-
Nátrium 269 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 484.6 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 334.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 671 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1255 micro
-
β-crypt 196 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
3187
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kimérjük a keverőtálba a lisztet.
- Az élesztőt pici cukorral, liszttel, langyos tejjel felfuttatjuk.
- Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a tojást, a reszelt citromhéjat, a cukrot, a vajat, és a langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk. A duplájára kelesztjük.
- Közben kimagozzuk a sárgabarackot, és nagyobb gerezdekre vágjuk a nektarint.
- Kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral.
- Kinyújtjuk a tésztát, és a tepsibe terítjük.
- Rászórjuk a diót, és kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
- Ráhelyezzük a barackokat. A fél sárgabarackokat közvetlen egymás mellé, a nektarint kb. 2 centikre egymástól. Előtte Ízlés szerint megfahéjazzuk a gyümölcsöket.
- Előmelegített közepes sütőnél megsütjük.
- Ha kihűlt, felkockázzuk, és meghintjük porcukorral. Nagyon finom! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: gáztepsi
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5844
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Juci
14 recept
A családom nagyon vágyott egy kis sárgabarackos sütire. Én imádom a nektarint, így úgy gondoltam, azt is teszek rá, kipróbálom. Nem volt rossz döntés :).