r
Nosalty Logó

Sárgabarackos morzsás pite Katicától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Sárgabarackos morzsás pite Katicától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Morzsa

Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Morzsa

Összesen 5053 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Morzsa

Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    259.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1079 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2857.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.3 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2161 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5596 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 5053 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Tészta

Morzsa

Elkészítés

Tészta

  1. A barackokat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk közel egyforma vékonyságú cikkelyre. Tegyük félre. A lisztet a cukrokkal, a sóval, a sütőporral keverjük össze, morzsoljuk el benne a vajat, majd a tojássárgákkal gyúrjuk össze.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tésztát egyenletesen nyomkodjuk el benne, a tetejét kenjük meg a lekvárral, terítsük el rajta a barack cikkelyeket, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. (Aki nem szereti a fahéjat, ki is hagyhatja a cukorból.)
  3. Ezután a tetejére szórjuk rá az elkészített morzsát. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük készre. Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és ha még igény van rá, enyhén porcukorral meghintve szervírozhatjuk.

Morzsa

  1. A vajat a cukrokkal, sóval és a liszttel dolgozzuk össze, de csak morzsalékosra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5797
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán pikáns gyümölcsös pite. A tészta tökéletesen omlós lesz a lekvárnak köszönhetően.

Hozzávalók

Tészta

Morzsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...