Sárgabarackos mini cupcake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
30g finomliszt109 kcal
-
35g cukor135 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g tej14 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
70 kcal
A frostinghoz
-
63g habtejszín183 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
28 kcal
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A frostinghoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
111 kcal
Összesen
2621
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
6.3g tojás8 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
11.4g sárgabaracklekvár32 kcal
A frostinghoz
-
28.6g habtejszín84 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.9g habfixáló3 kcal
-
4.6g sárgabaracklekvár13 kcal
Összesen
300
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 29.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
655
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 117.6 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 371 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 414 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 368.2 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 259.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1049 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 1031 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
2621
kcal
- 4% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
120 g finomliszt
-
140 g cukor
-
1.5 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
-
1 db tojás
-
100 ml tej
-
5 csepp vanília kivonat
A töltelékhez
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A frostinghoz
-
2.5 dl habtejszín
-
3 ek porcukor
-
1 csomag habfixáló
-
2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a vaníliát.
- Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport, végül hozzáadjuk a tejet. Sima masszává dolgozzuk.
- Szilikonos minimuffin sütőbe vagy kivajazott-kilisztezett fém mini muffinsütőbe kanalazzuk a masszát, és 200 fokra előmelegített sütőben 13-14 perc alatt készre sütjük.
- Ha kihűltek, mindegyiknek belevágunk a közepébe, teszünk bele pici baracklekvárt, és visszacsukjuk a tetejét.
- A tejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor kezd keményedni, hozzáadjuk a porcukrot, a lekvárt és a habfixálót. Addig verjük,míg a kívánt állagot el nem éri. Picit behűtjük, majd habzsákba töltve díszítjük vele a mini cupcake-eket. (24 db lesz belőle.)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 13 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2680
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
Az egyfalatos, mini cupcake-ek számomra sokkal cukibbak, mint normál méretű társaik. Főleg ha olyan krém van a tetejükön, ami nem nehéz, mint a vajas, nem émelyítően édes, mint a krémsajt, hanem csak úgy észrevétlenül lehet bedobálni a sütiket egymás után. Jelentem, tejszínhabbal működik a rendszer a legtökéletesebben és legszebben. Nekem legalábbis. További képek a blogomon.