Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
2g zaatar0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
20g sárgabarackdzsem56 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
0 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
3175
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
52.5g csirke77 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.1g zaatar0 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
-
3.3g aszalt sárgabarack8 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
0.7g sárgabarackdzsem2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
3.3g bulgur11 kcal
-
0 kcal
-
26.2g víz0 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 461.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.1 g
Zsír
-
Összesen 174.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4028.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 2080 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.5 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1847.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4618 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2743 micro
Összesen
3175
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A zaatar fűszerkeveréket összekeverjük egy kis tálban egy evőkanál sóval, kevés borssal, kakukkfűvel, és az egész fűszerkeverékkel egyenletesen bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. Sütőedénybe helyezzük.
- A hasüregbe töltünk 2 gerezd fokhagymát, egy félbevágott citromot, pár szem aszalt sárgabarackot és a kis csokor petrezselymet. A rést fogpiszkálóval összefogjuk.
- A sárgabarackdzsemet összekeverjük egy kisebb tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél citrom levével. Egy ecset segítségével megkenjük vele a csirke bőrét. A maradékot félretesszük, hogy sülés közben többször is megismételhessük majd a kenést. A csirkét lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig sütjük.
- Ezután mellészórjuk a megtisztított, gerezdekbe vágott lila hagymát és a maradék aszalt sárgabarackot. Ismét megkenjük kevés sárgabarackos keverékkel, majd visszatesszük kb. további fél órára lefedve a sütőbe.
- Amikor a hagyma és a barack megpuhult, kivesszük a csirkét, levesszük a fóliát, és ismét átkenjük a bőrét. A sütőt 200 fokra melegítjük, és visszatesszük sülni az ételt, amíg a csirke bőre szépen megpirul (kb. 20 perc).
- Közben egy kisebb fazékban olajat melegítünk. Rátesszük a bulgurt, és kicsit átpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót. Felöntjük 8 deciliter hideg vízzel. Közepes lángon fedő alatt felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Sóval, kevés borssal ízesítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6565
- Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Bármelyik ünnepi asztal tökéletes éke ez az igazán különleges sült csirke.