r
Nosalty Logó

Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1155 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 795 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2080 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1847.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4618 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 3175 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A zaatar fűszerkeveréket összekeverjük egy kis tálban egy evőkanál sóval, kevés borssal, kakukkfűvel, és az egész fűszerkeverékkel egyenletesen bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. Sütőedénybe helyezzük.
  2. A hasüregbe töltünk 2 gerezd fokhagymát, egy félbevágott citromot, pár szem aszalt sárgabarackot és a kis csokor petrezselymet. A rést fogpiszkálóval összefogjuk.
  3. A sárgabarackdzsemet összekeverjük egy kisebb tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél citrom levével. Egy ecset segítségével megkenjük vele a csirke bőrét. A maradékot félretesszük, hogy sülés közben többször is megismételhessük majd a kenést. A csirkét lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig sütjük.
  4. Ezután mellészórjuk a megtisztított, gerezdekbe vágott lila hagymát és a maradék aszalt sárgabarackot. Ismét megkenjük kevés sárgabarackos keverékkel, majd visszatesszük kb. további fél órára lefedve a sütőbe.
  5. Amikor a hagyma és a barack megpuhult, kivesszük a csirkét, levesszük a fóliát, és ismét átkenjük a bőrét. A sütőt 200 fokra melegítjük, és visszatesszük sülni az ételt, amíg a csirke bőre szépen megpirul (kb. 20 perc).
  6. Közben egy kisebb fazékban olajat melegítünk. Rátesszük a bulgurt, és kicsit átpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót. Felöntjük 8 deciliter hideg vízzel. Közepes lángon fedő alatt felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Sóval, kevés borssal ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6561
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármelyik ünnepi asztal tökéletes éke ez az igazán különleges sült csirke.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...