Sárgabarackos marokkói sült csirke bulgurral
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
795
Kalória
55.8g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
43.7g
Zsír
461.9g
Víz
204g
Koleszterin
6.9g
Rost
18.3g
Cukor
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
2g zaatar0 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
20g sárgabarackdzsem56 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g bulgur342 kcal
-
0 kcal
-
800g víz0 kcal
Összesen
3175
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
52.5g csirke77 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0.1g zaatar0 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
-
3.3g aszalt sárgabarack8 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
5.6g lilahagyma2 kcal
-
0.7g sárgabarackdzsem2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
3.3g bulgur11 kcal
-
0 kcal
-
26.2g víz0 kcal
Összesen
104
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.8 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 520 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 461.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1155 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
795
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.1 g
Zsír
-
Összesen 174.7 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4028.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 2080 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 183.5 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 28 mg
Víz
-
Összesen 1847.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 831 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 765 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4618 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2743 micro
Összesen
3175
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 151 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
104
kcal
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A zaatar fűszerkeveréket összekeverjük egy kis tálban egy evőkanál sóval, kevés borssal, kakukkfűvel, és az egész fűszerkeverékkel egyenletesen bedörzsöljük a csirkét kívül-belül. Sütőedénybe helyezzük.
- A hasüregbe töltünk 2 gerezd fokhagymát, egy félbevágott citromot, pár szem aszalt sárgabarackot és a kis csokor petrezselymet. A rést fogpiszkálóval összefogjuk.
- A sárgabarackdzsemet összekeverjük egy kisebb tálban 1 gerezd zúzott fokhagymával és fél citrom levével. Egy ecset segítségével megkenjük vele a csirke bőrét. A maradékot félretesszük, hogy sülés közben többször is megismételhessük majd a kenést. A csirkét lefedjük alufóliával, és kb. 40 percig sütjük.
- Ezután mellészórjuk a megtisztított, gerezdekbe vágott lila hagymát és a maradék aszalt sárgabarackot. Ismét megkenjük kevés sárgabarackos keverékkel, majd visszatesszük kb. további fél órára lefedve a sütőbe.
- Amikor a hagyma és a barack megpuhult, kivesszük a csirkét, levesszük a fóliát, és ismét átkenjük a bőrét. A sütőt 200 fokra melegítjük, és visszatesszük sülni az ételt, amíg a csirke bőre szépen megpirul (kb. 20 perc).
- Közben egy kisebb fazékban olajat melegítünk. Rátesszük a bulgurt, és kicsit átpirítjuk. Lehúzzuk a lángról, és belekeverünk 1 teáskanál pirospaprikát, ízlés szerint sót. Felöntjük 8 deciliter hideg vízzel. Közepes lángon fedő alatt felforraljuk, majd takaréklángon puhára főzzük. Sóval, kevés borssal ízesítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés módja: grill
- Sütés ideje: 90 perc
- Sütés hőfoka: 190 °C
Bármelyik ünnepi asztal tökéletes éke ez az igazán különleges sült csirke.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!