r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-levendulás muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sárgabarackos-levendulás muffin
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

444
Kalória
3.7g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
25.6g
Zsír
57.6g
Víz
99.3g
Koleszterin
1.3g
Rost
41g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 5317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Muffin tészta

Levendulás hab

Levendulás cukor

Összesen 307 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.3 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2810.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.4 g
  • Cukor
    493 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2520 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    5257 micro
  • β-crypt
    456 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    912 micro
Összesen 5317 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

Muffin tészta

  1. A csokoládét és a sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra. A vajat olvasszuk fel és hűtsük vissza.
  2. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
  3. A visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
  4. Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük hozzá óvatosan a feldarabolt sárgabarackot is.
  5. A muffin formát béleljük ki papírkapszlival(vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) és kanalazzuk bele a masszát.
  6. Helyezzük be az előmelegített sütőbe és 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni.

Levendulás hab

  1. A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
  2. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
  3. Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a habot a muffin tetejére és levendula virággal díszíthetjük.

Levendulás cukor

  1. Az aprócska virágokat csipkedjük le a szárról, majd a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorral rétegezzük egy jól zárható befőttes üvegben. Hagyjuk egy-két hétig lezárva, hogy a cukor jól átvegye a levendula ízét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Banánkenyérmuffin

Ezek az édes kis banános muffinok nagyszerű nassolnivalók olyanoknak, akik gyors és megúszós desszertre vágynak, akik időhiányban szenvednek, vagy akik hátuk közepére sem kívánnak egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!