Sárgabarackos-levendulás muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Muffin tészta
-
13g finomliszt46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
3 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
39g sárgabarack17 kcal
Levendulás hab
-
13g vaj90 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
3 kcal
-
2g cukor6 kcal
Levendulás cukor
Összesen
444
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Muffin tészta
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
462g sárgabarack206 kcal
Levendulás hab
-
150g vaj1076 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g cukor77 kcal
Levendulás cukor
-
0g levendula0 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
5317
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
Muffin tészta
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
26.8g sárgabarack12 kcal
Levendulás hab
-
8.7g vaj62 kcal
-
11.6g habtejszín34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
Levendulás cukor
-
0g levendula0 kcal
-
17.4g cukor67 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
307
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
444
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.6 g
Zsír
-
Összesen 307.3 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2810.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 722 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 1190 mg
-
Nátrium 604 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 623.4 g
-
Cukor 493 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 691 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2979 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 2520 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 5257 micro
-
β-crypt 456 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 912 micro
Összesen
5317
kcal
- 3% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
307
kcal
Hozzávalók
Muffin tészta
-
15 dkg finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dkg étcsokoládé
-
8 dkg vaj
-
1 dl habtejszín
-
6 db sárgabarack
Levendulás hab
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Levendulás cukor
-
6 db levendula
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Muffin tészta
- A csokoládét és a sárgabarackot vágjuk fel apró darabokra. A vajat olvasszuk fel és hűtsük vissza.
- A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
- A visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
- Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, majd keverjük hozzá óvatosan a feldarabolt sárgabarackot is.
- A muffin formát béleljük ki papírkapszlival(vagy zsírozzuk és lisztezzük ki) és kanalazzuk bele a masszát.
- Helyezzük be az előmelegített sütőbe és 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni.
Levendulás hab
- A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
- A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
- Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk a habot a muffin tetejére és levendula virággal díszíthetjük.
Levendulás cukor
- Az aprócska virágokat csipkedjük le a szárról, majd a vaníliás cukorral összekevert kristálycukorral rétegezzük egy jól zárható befőttes üvegben. Hagyjuk egy-két hétig lezárva, hogy a cukor jól átvegye a levendula ízét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 699
- Feltöltés dátuma: 2021. július 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept