Sárgabarackos-kekszes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
4g víz0 kcal
-
5g kekszmorzsa21 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
Krém
-
63g mascarpone253 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
29 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5 kcal
Díszítés
-
11g csokoládé61 kcal
-
2 kcal
-
17 kcal
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
32g víz0 kcal
-
40g kekszmorzsa168 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
229 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Díszítés
-
90g csokoládé491 kcal
-
12 kcal
-
32g háztartási keksz134 kcal
Összesen
5401
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
Piskóta
-
15.2g tojás19 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
2.8g kekszmorzsa12 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
Krém
-
34.5g mascarpone139 kcal
-
13.8g étcsokoládé75 kcal
-
6.6g aszalt sárgabarack16 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
Díszítés
-
6.2g csokoládé34 kcal
-
0.3g aszalt sárgabarack1 kcal
-
2.2g háztartási keksz9 kcal
Összesen
372
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
677
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 339.8 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2675.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 343 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 1123 mg
-
Nátrium 577 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.8 g
-
Cukor 357 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 224.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 667 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 478 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 2278 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1075 micro
Összesen
5401
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
372
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
8 ek cukor
-
4 ek víz
-
4 evőkanál finomliszt
Krém
-
500 g mascarpone
-
200 g étcsokoládé
-
95 g aszalt sárgabarack
-
25 g vaj
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Díszítés
-
8 db háztartási keksz
Elkészítés
Piskóta
- A 4 tojást szétválasztjuk, majd a fehérjéket egy csipet sóval, vízzel magas fokozaton kemény habbá verjük.
- Hozzáadjuk a tojássárgáját, ekkor már alacsonyabb fokozattal keverjük. A lisztet és a kekszmorzsát előre összekeverjük, és fokozatosan a habhoz adjuk.
- A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a piskótatésztát. Aranybarnára sütjük (ne előmelegített sütőbe tegyük).
- Ha megsült, borítsuk ki egy rácsra, és hagyjuk kihűlni! Majd vágjuk három részre.
Krém
- A mascarponét a 6 kanál cukorral és a vaníliás cukorral felverjük. (Vigyázzunk, mert hosszú keveréssel elkezd vajasodni!)
- Gőz fölött felolvasztjuk a 200 g étcsokoládét és a vajat, majd belekeverjük a mascarponébe.
- Az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágjuk, és ezt is a krémhez keverjük. (Hagyjunk meg egy keveset a díszítéshez.)
- A kész krémet egy kis időre tegyük a hűtőbe, így könnyebb lesz vele dolgozni.
- A krémmel megkenjük a piskótát, majd díszítjük.
Díszítés
- Szórjuk a torta tetejére a maradék sárgabarackot, a szélét körbe háztartási keksszel és a kockákra tört csokival díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3128
- Feltöltés dátuma: 2014. június 03.
Ajánló
A kísérletezők megpróbálhatják az összes lisztet kekszporral helyettesíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Sokak kedvence a Boci sárgabarackos-kekszes tejcsoki, így jött az ötlet, hogy kivitelezzem torta formájában is! Remélem, így is sokan szeretni fogják.