Sárgabaracklekváros bukta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
58g finomliszt212 kcal
-
1g só0 kcal
-
33g tej19 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
8g vaj60 kcal
A sütéshez
-
93 kcal
-
5g tojás6 kcal
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
700g finomliszt2548 kcal
-
9g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g vaj717 kcal
A sütéshez
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
5011
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
39.2g finomliszt143 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
22.4g tej13 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.7g friss élesztő2 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
A sütéshez
-
22.4g sárgabaracklekvár62 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
Összesen
282
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 329 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
419
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 117.3 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1046 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6533.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 297 mg
-
Kálcium 778 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1287 mg
-
Nátrium 3948 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.6 g
-
Cukor 242 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 310.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 990 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 575 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 971 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1026 micro
Összesen
5011
kcal
- 8% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
282
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A tésztához
-
700 g finomliszt
-
1.5 teáskanál só
-
400 ml tej
-
30 g cukor
-
30 g friss élesztő
-
3 db tojássárgája
A sütéshez
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a sóval. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha már habos, a liszthez öntjük a tojássárgájával együtt. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni, majd, ha már nagyjából összeállt, darabonként hozzáadjuk a puha vajat. Miután mind felvette a tészta, további 5-10 percig dagasztjuk, míg szép feszes, fényes és hólyagos lesz a felülete.
- A tésztagombócunkat bekenjük olvasztott vajjal, majd egy kivajazott tálba tesszük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A sütéshez
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, nagy téglalappá nyújtjuk (legyen körülbelül 1-2 centiméter vastag), majd egyenlő téglalapokra vágjuk. Minden téglalap hosszabb oldalára 1-2 teáskanál lekvárt teszünk. A két oldalát ráhajtjuk, majd a hozzánk közel eső oldalától fogva felcsavarjuk a buktát.
- A felcsavart buktákat egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe tesszük, hogy legyen egymás mellett helyük tovább növekedni. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket.
- Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojást felverjük, majd lekenjük vele a buktákat. Betoljuk a forró sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük őket. Legyenek szép aranybarnák. Miután kivettük, hagyjuk őket langyosra hűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 130
- Össznézettség: 6398
- Feltöltés dátuma: 2024. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Lakos Benedek
373 recept
A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A végeredmény így garantáltan olyan lesz, mint a nagyié.