r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekváros bukta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Sárgabaracklekváros bukta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

419
Kalória
8.7g
Fehérje
72g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
25.9g
Víz
87.2g
Koleszterin
2.1g
Rost
20.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 5011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 282 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6533.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    3948 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.6 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    575 micro
  • Kolin:
    776 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 5011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. A cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ha már habos, a liszthez öntjük a tojássárgájával együtt. Robotgéppel elkezdjük kidolgozni, majd, ha már nagyjából összeállt, darabonként hozzáadjuk a puha vajat. Miután mind felvette a tészta, további 5-10 percig dagasztjuk, míg szép feszes, fényes és hólyagos lesz a felülete.
  2. A tésztagombócunkat bekenjük olvasztott vajjal, majd egy kivajazott tálba tesszük és meleg helyen, lefedve duplájára kelesztjük.

A sütéshez

  1. A megkelt tésztát átgyúrjuk, nagy téglalappá nyújtjuk (legyen körülbelül 1-2 centiméter vastag), majd egyenlő téglalapokra vágjuk. Minden téglalap hosszabb oldalára 1-2 teáskanál lekvárt teszünk. A két oldalát ráhajtjuk, majd a hozzánk közel eső oldalától fogva felcsavarjuk a buktát.
  2. A felcsavart buktákat egy sütőpapírral kibélelt nagyobb tepsibe tesszük, hogy legyen egymás mellett helyük tovább növekedni. Lefedve, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket.
  3. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra. A tojást felverjük, majd lekenjük vele a buktákat. Betoljuk a forró sütőbe és 25-30 perc alatt készre sütjük őket. Legyenek szép aranybarnák. Miután kivettük, hagyjuk őket langyosra hűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A végeredmény így garantáltan olyan lesz, mint a nagyié.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!