r
Nosalty Logó

Sárga cukkinis krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sárga cukkinis krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10989 micro
Összesen 2509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A mosott cukkini két végét levágjuk, a cukkinit felkockázzuk héjastól. A lilahagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A kaprot, a petrezselymet és a zellert finomra vágjuk. Felkockázzuk az újburgonyát is.
  2. Nagy lábasba tesszük a felkockázott burgonyát, a hagymát, a cukkinit, a szeletelt fokhagymát.
  3. Beletesszük a finomra aprított zöldfűszereket, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Kevés vízzel felöntjük, főzzük, néha kóstoljuk az íze miatt, és hogy puha-e a cukkini és a krumpli.
  5. Ha kész, turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk, tálalhatjuk.
  6. A tálaláshoz a tányérba kevés reszelt füstölt sajtot teszünk, rámerünk a levesből, díszítjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6959
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Sajt, pirított kenyérkocka vagy levesgyöngye, kapor, minden, amivel ízletessé és látványossá tehető a leves. A második fogás ne legyen túl laktató, mert a leves evésekor derül ki, hogy alig lehet abbahagyni, tehát valami zöldséges vagy más egyéb finomságot tálaljunk utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárga cukkinis krémleves
Éva-Anyóca 350 recept

Alig vártam, hogy a szép sárga cukkiniből készítsek levest, krémlevest. Azonban az ízesítés mellett döntöttem, méghozzá kissé másabb ízvilággal élve, emiatt az íze finom lett, a színe viszont zöld:-). De hogy mennyire finom lett, és etette magát, azt az mutatja, hogy vacsorára maradt belőle egy kevés, pedig két napra, ebédre  főztem. Legközelebb csak a kaprot használom, kíváncsi vagyok, marad-e a sárga színe.:-)) Ez így minden esetre finom lett a család örömére.:-))

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...