r
Nosalty Logó

Sansa Stark citromos süteménye

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sansa Stark citromos süteménye
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sziruphoz

A süteményhez

759
Kalória
12.7g
Fehérje
108.4g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
93.9g
Víz
204.9g
Koleszterin
2.3g
Rost
57.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

Összesen 3034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 759 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3188 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    375.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 3034 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A fél citromot vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban vizet forralunk, és 2 percig gyöngyöztetjük benne a karikákat. Leszűrjük és félretesszük őket.
  2. Az 5 ek vizet egy kis fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor felolvad, és bugyborékolni kezd. Beletesszük a citromkarikákat, félretesszük, kihűtjük.
  3. Ha a süti kész, és eljön az ecsetelés ideje, akkor a 1,5 citrom kifacsart levét hozzáadjuk a cukorsziruphoz (ha nagyon megszilárdult, akkor újra melegítjük).
  4. A kihűlt sütit vastagon megkenjük a sziruppal, és hagyjuk, hogy kicsit beigya.

A süteményhez

  1. A lisztet a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával kikeverjük.
  2. A tejhez hozzáadjuk a vaníliamagot, a citromlevet és a citrom lereszelt héját összekeverjük.
  3. A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és 2-3 percig verjük elektromos habverővel.
  4. 2-3 adagban, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejes keverékeket, összedolgozzuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 175 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  6. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl (kb. 1 óra) és jó vastagon megkenjük a sziruppal.
  7. Egy fánkszaggatóval kör alakú minitortákat vágunk a tésztából (de ízlés szerint kockákra is vághatjuk).
  8. A tetejére tesszük a szirupba áztatott citromkarikákat, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x20

Aki látta vagy olvasta a Trónok harcát, tudja, hogy a gasztronómia több helyen szerepet kap benne. Az egyik legtöbbet emlegetett, legnépszerűbb hét királyság-beli étel egy desszert, a vajas-citromos sütemény, ami nem mellesleg Sansa Stark nagy kedvence is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!