Sambusak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
19g vaj134 kcal
-
21g olívaolaj184 kcal
-
21g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g vaj17 kcal
A töltelékhez
Összesen
834
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
112g vaj803 kcal
-
125g olívaolaj1105 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
400g feta sajt1060 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
8g sütőpor4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4995
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
7.9g vaj57 kcal
-
8.8g olívaolaj78 kcal
-
8.8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
31.7g finomliszt115 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
1g vaj7 kcal
A töltelékhez
-
28.2g feta sajt75 kcal
-
1.4g parmezán sajt6 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
353
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 56.1 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 197 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2038.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 273 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 270 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 135 micro
Összesen
834
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 336.4 g
-
Telített zsírsav 142 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12229.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2982 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 208 mg
-
Foszfor 3084 mg
-
Nátrium 5659 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 536.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 93 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 562 mg
-
Retinol - A vitamin: 1618 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
4995
kcal
- 10% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 210 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 217 mg
-
Nátrium 399 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához keverjük össze a vajat, olajat, vizet és a sót. Keverjünk hozzá 2 csésze lisztet.
- A keveréket fordítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, és dolgozzunk bele még egy csésze lisztet. Addig gyúrjuk, míg összeáll. Puha tésztát kell kapnunk.
- Formázzunk belőle cipót, csomagoljuk fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
- A töltelékhez tegyük a robotgépbe az apróra tört fetát, parmezánt, a 2 tojást, sütőport és ízlés szerinti borsot. Turmixoljuk össze, míg könnyű, krémes masszát kapunk.
- A tésztát osszuk szét 20 golyóra. (Nekem kb. 40 g-osak lettek.)
- Lisztezett deszkán kb. 10 cm átmérőjű korongokra lapítsuk őket.
- Mindegyik közepére tegyünk 1 púpozott tk tölteléket, a tészta szélét kenjük meg vízzel, hajtsuk félbe, és villával nyomkodjuk le a szélét.
- Tegyük a táskákat egy kivajazott sütőlapra. Kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára.
- Forrón vagy langyosan tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9919
- Feltöltés dátuma: 2010. június 05.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből származik a recept... Jelenleg kb. a könyv 1/3-át olvastam el, és biztos vagyok benne, hogy más receptet is ki fogok még próbálni. Amennyire utána tudtam járni a receptnek, ez hivatalosan egy Szíriából származó étel.