r
Nosalty Logó

Sambusak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sambusak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2038.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 834 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    336.4 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12229.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2982 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    3084 mg
  • Nátrium
    5659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    811 micro
Összesen 4995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a vajat, olajat, vizet és a sót. Keverjünk hozzá 2 csésze lisztet.
  2. A keveréket fordítsuk ki egy liszttel meghintett deszkára, és dolgozzunk bele még egy csésze lisztet. Addig gyúrjuk, míg összeáll. Puha tésztát kell kapnunk.
  3. Formázzunk belőle cipót, csomagoljuk fóliába, és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
  4. A töltelékhez tegyük a robotgépbe az apróra tört fetát, parmezánt, a 2 tojást, sütőport és ízlés szerinti borsot. Turmixoljuk össze, míg könnyű, krémes masszát kapunk.
  5. A tésztát osszuk szét 20 golyóra. (Nekem kb. 40 g-osak lettek.)
  6. Lisztezett deszkán kb. 10 cm átmérőjű korongokra lapítsuk őket.
  7. Mindegyik közepére tegyünk 1 púpozott tk tölteléket, a tészta szélét kenjük meg vízzel, hajtsuk félbe, és villával nyomkodjuk le a szélét.
  8. Tegyük a táskákat egy kivajazott sütőlapra. Kenjük meg felvert tojással, és előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük aranybarnára.
  9. Forrón vagy langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9919
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Colette Rossant: Sárgabarackok a Níluson című könyvéből származik a recept... Jelenleg kb. a könyv 1/3-át olvastam el, és biztos vagyok benne, hogy más receptet is ki fogok még próbálni. Amennyire utána tudtam járni a receptnek, ez hivatalosan egy Szíriából származó étel.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...