r
Nosalty Logó

Salzburgi nokedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Salzburgi nokedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    300 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet gyöngyözésig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal. Közben előmelegítjük a sütőt, szétválasztjuk a tojásokat, és kivajazzuk a tálat.
  2. A tojásfehérjét a sóval puha habbá verjük, hozzáadjuk a cukor egyik felét, majd tovább verjük, fokozatosan adagolva a maradékot.
  3. A kemény habhoz adjuk a tojássárgáját és a citromhéjat, beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt, és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Nem kell, hogy teljesen elkeveredjen, de ne maradjanak lisztes csomók!
  4. A tejből kidobjuk a vaníliarudat, majd a kivajazott tálba öntjük. Ebbe kanalazzuk a habdombocskákat, majd az egészet aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral megszórva is tálalhatjuk, de önmagában is csodás!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 567
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 62416
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Ajánló

Az első pár percben ajánlatos inkább alsó-felső sütéssel kezdeni, hogy ne fújja szét a ventillátor a tésztát

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokakat a Salzburg mellett található havas hegycsúcsokra emlékeztet ez a desszert, főleg, ha a formázás jól sikerül. Bárhogy is néz ki, finomnak finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...