r
Nosalty Logó

Salko krémes-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Salko krémes-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 9190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1290.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 1533 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    633.7 g
  • Telített zsírsav
    320 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    206 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    2271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7745.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    2172 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3048 mg
  • Nátrium
    1828 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    799.5 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    684 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4067 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1578 micro
Összesen 9190 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, lassan adagolva keverjük hozzá az olajat, a szénsavas üdítőt, és végül a sütőporos lisztet.
  2. A piskóta egyik felét kivajazott, kilisztezett formákba öntjük, a másik részbe belekeverjük a kakaót és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Elkészítjük a kakaós krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosan hozzáadjuk a vajat, és a sűrített tejkonzerv felét és mixerrel habosra kikeverjük.
  4. A vaníliás krémnél a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl a krém, hozzákeverjük a vajat, a sűrített tejet, és mixerrel habosra keverjük.
  5. Az első lapot (világosat) megkenjük eperlekvárral, erre jön a kakaós krém. Ráhelyezzük a kakaós lapot, és a tetejére a fehér vaníliás krémet kenjük.
  6. A tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2186
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 18.

Ajánló

Készíthetjük gyümölcs nélkül is, vagy bármilyen más gyümölccsel, ki milyen gyümölcsöt szeret, de nagyon finom zselével leöntve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Az eredeti receptben mindkét lap kakaós, de én az egyiket világosra sütöttem. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a krém, mert ezt a fajta krémet még nem készítettem. Ezt a varecha.sk oldalon találtam. Az édesített tejkonzerv neve SALKO, ezért a torta neve is ez lett.

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládékrémhez

A vaníliás krémhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...