Salko krémes-csokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g szódavíz0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
A csokoládékrémhez
-
42g vaj299 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
40 kcal
A vaníliás krémhez
Az összeállításhoz
-
13g tejszínhab32 kcal
-
17g eper5 kcal
-
10g lekvár/ dzsem28 kcal
Összesen
1533
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
150g szódavíz0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
0g só0 kcal
A csokoládékrémhez
-
250g vaj1793 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
241 kcal
A vaníliás krémhez
Az összeállításhoz
-
75g tejszínhab193 kcal
-
100g eper30 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
Összesen
9190
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
A piskótához
-
12.8g tojás16 kcal
-
11.7g porcukor45 kcal
-
11.7g finomliszt42 kcal
-
44 kcal
-
5.8g szódavíz0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0g só0 kcal
A csokoládékrémhez
-
9.7g vaj70 kcal
-
3.9g étcsokoládé21 kcal
-
9 kcal
A vaníliás krémhez
-
11.7g tej7 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
9 kcal
Az összeállításhoz
-
2.9g tejszínhab8 kcal
-
3.9g eper1 kcal
-
2.3g lekvár/ dzsem6 kcal
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.5 g
Zsír
-
Összesen 105.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1290.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 114 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 690 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 190 mg
-
Retinol - A vitamin: 678 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
1533
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 104.8 g
Zsír
-
Összesen 633.7 g
-
Telített zsírsav 320 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 206 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 2271 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7745.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 2172 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 3048 mg
-
Nátrium 1828 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 799.5 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 684 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4140 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 69 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 1139 mg
-
Retinol - A vitamin: 4067 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 876 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1578 micro
Összesen
9190
kcal
- 5% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
357
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
30 dkg porcukor
-
30 dkg finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
A csokoládékrémhez
-
25 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
A vaníliás krémhez
-
3 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg vaj
Az összeállításhoz
-
5 ek tejszínhab
-
10 dkg eper
-
3 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
A piskótához
- Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, lassan adagolva keverjük hozzá az olajat, a szénsavas üdítőt, és végül a sütőporos lisztet.
- A piskóta egyik felét kivajazott, kilisztezett formákba öntjük, a másik részbe belekeverjük a kakaót és előmelegített sütőben megsütjük.
- Elkészítjük a kakaós krémet. A csokoládét felolvasztjuk, langyosan hozzáadjuk a vajat, és a sűrített tejkonzerv felét és mixerrel habosra kikeverjük.
- A vaníliás krémnél a tejből, cukorból és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk, amikor kihűl a krém, hozzákeverjük a vajat, a sűrített tejet, és mixerrel habosra keverjük.
- Az első lapot (világosat) megkenjük eperlekvárral, erre jön a kakaós krém. Ráhelyezzük a kakaós lapot, és a tetejére a fehér vaníliás krémet kenjük.
- A tetejét tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2186
- Feltöltés dátuma: 2013. február 18.
Ajánló
Készíthetjük gyümölcs nélkül is, vagy bármilyen más gyümölccsel, ki milyen gyümölcsöt szeret, de nagyon finom zselével leöntve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Az eredeti receptben mindkét lap kakaós, de én az egyiket világosra sütöttem. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a krém, mert ezt a fajta krémet még nem készítettem. Ezt a varecha.sk oldalon találtam. Az édesített tejkonzerv neve SALKO, ezért a torta neve is ez lett.