Salátaleves Glasertől
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
37g tojás46 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
24 kcal
-
110g fejessaláta11 kcal
-
333g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
33g görög joghurt34 kcal
-
42g crème fraîche149 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g kapor0 kcal
Összesen
307
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
71 kcal
-
330g fejessaláta32 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g görög joghurt103 kcal
-
125g crème fraîche446 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
3g kapor1 kcal
Összesen
920
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
6.3g tojás8 kcal
-
2.3g tojásfehérje1 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
18.8g fejessaláta2 kcal
-
57.1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.7g görög joghurt6 kcal
-
7.1g crème fraîche25 kcal
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.2g kapor0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 252 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 452.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 216 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 1623 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1232 micro
Összesen
307
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 756 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1001.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 281 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 1358.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 472 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 4870 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3695 micro
Összesen
920
kcal
- 2% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 57.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 211 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
1 db tojásfehérje
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 l víz
-
só ízlés szerint
-
2 gerezd fokhagyma
-
125 g crème fraîche
-
1 db tojássárgája
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 ek kapor
Elkészítés
- A salátát megmossuk, hagyjuk szűrődni, majd felvágjuk. A tojássárgáját simára keverjük a creme fraichel, joghurttal, az áttört fokhagymával és a liszttel.
- A tojást és a tojásfehérjét felverjük, sóval ízesítjük, majd az olajban egy omlettet sütünk belőle. Kivesszük, kockákra vágjuk.
- A vizet sóval felfőzzük, hozzáadjuk a salátát és a kaprot, felfőzzük, kb. 10 percig főzzük. A habarékhoz apránként keverünk egy-egy kis levest, amíg jó forró lesz, majd a leveshez kavarjuk, és hozzáadjuk az omlett kockákat is. Egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzről, és lefedve kb. 10 percig hagyjuk állni. Sóval ízesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5818
- Feltöltés dátuma: 2015. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom leves, amelyet megszórhatunk ropogósra sült szalonna kockákkal is. Ha nem elég savanyú, ízesíthetjük a levest kevés ecettel. Hidegen, melegen egyaránt finom. Tálalhatjuk túros puliszkával is.