Salátaleves forrón és jegesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1237
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
10.3g fejessaláta1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.1g kapor0 kcal
-
0 kcal
-
23.5g tej13 kcal
-
47g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
17.2g tojás22 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
Összesen
38
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 213 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 357.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 241 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 809 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
205
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 87.3 g
Zsír
-
Összesen 69.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3756.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1280 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1056 mg
-
Nátrium 1138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 2144.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 252 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 418 micro
-
Kolin: 1446 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4853 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5428 micro
Összesen
1237
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 117.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek kapor
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
7.5 dl tej
-
15 dl víz
-
só ízlés szerint
-
10 db tojás
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A saláta leveleit alaposan megmossuk, és egy nagy fazékba tépkedjük, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntünk alá, megsózzuk, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és alágyújtunk.
- Amíg lassan összeesik a saláta, hozzátesszük az apróra vágott kaprot, és megszórjuk a pirospaprikával is.
- Ha a levelek összeestek, felöntjük a tejjel és a vízzel, és összeforraljuk a levest, és elzárjuk alatta a gázt.
- Közben a 10 tojást villával felverünk, és enyhén sózzuk, majd kevés olajon megsütjük rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágjuk, és a felforralt levesbe tesszük.
- Tálaláskor a tányérba mert leveshez ízlés szerint citromlevet adunk.
- Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság.
- Ha csak melegen akarjuk fogyasztani, olaj helyett a rántottához használjunk egy szelet füstölt szalonnát, apróra vágva. Ezt pirítsuk a rántotta alá. Finom füstölt ízt kölcsönöz a levesnek.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 500 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8005
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyermekkoromban a nagyi készítette, és ha más is akart belőle enni, akkor "ipari" méretekben kellett gondolkodnia. Ma már én készítem, és szerencsére a lányom is imádja ezt a finomságot. Így az édesapám és utánam megvan a család harmadik salátaleves függő tagja.:) Az adag megjelölésénél csak tippeltem, mert ha itthon főzök, és a hűtőbe teszem, akkor két nap alatt elpusztítom ezt a mennyiséget.