Sakk-matt - Kockás süti 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga tésztához
-
40g margarin287 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A barna tésztához
-
40g margarin287 kcal
-
40g porcukor155 kcal
-
10 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
35 kcal
A mázhoz
Összesen
1582
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga tésztához
-
160g margarin1147 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A barna tésztához
-
160g margarin1147 kcal
-
160g porcukor619 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
46 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
139 kcal
A mázhoz
Összesen
6316
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga tésztához
-
10g margarin72 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
A barna tésztához
-
10g margarin72 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
3.1g sárgabaracklekvár9 kcal
A mázhoz
-
12.5g porcukor48 kcal
-
2.5g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
Összesen
395
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 86.2 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1420.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 618 mg
-
Nátrium 351 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 894 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 846 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 580 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 381 micro
Összesen
1582
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 71.9 g
Zsír
-
Összesen 344.7 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5681.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 1191 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 402 mg
-
Foszfor 2472 mg
-
Nátrium 1406 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 785.5 g
-
Cukor 566 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 332.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3577 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 936 mg
-
Retinol - A vitamin: 3383 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2318 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1524 micro
Összesen
6316
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
A sárga tésztához
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A barna tésztához
-
16 dkg margarin
-
16 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
-
20 dkg porcukor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
6 dkg margarin
Elkészítés
A sárga tésztához
- A sárga tésztához a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához adjuk. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
- A barna tésztát a sárgához hasonlóan, a kakaóporral elkészítjük.
- A megsült lapokat hosszában kettévágjuk, majd megkenjük baracklekvárral. Úgy helyezzük egymásra, hogy egy barna és egy sárga tészta kerüljön egymás fölé. Az így kapott süteményt deszkára helyezzük, és egy sima tárgyat fektetünk rá. Így hagyjuk fél órán át, hogy összeragadjanak.
- Ezután éles késsel kb. másfél cm-es szeleteket vágjuk. Az első szeletet lefektetjük, lekvárral megkenjük, és rátesszük a következőt, úgy hogy a vaniliásra kakaós jusson váltakozva.
- 4 szeletből lesz egy rúd sütemény. A kész rudakat csokimázzal kenjük meg.
- Csokimáz: A cukrot, a kakaóport és margarint 3 evőkanál vizzel feltesszük melegedni. Mihelyt elolvadt a margarin, kész is. Megkenjük a süti oldalait, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 19045
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Garantáltan finom és dekoratív sütemény.