r
Nosalty Logó

Sajttorta Pacacica95 konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta Pacacica95 konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85 g

Zsír

  • Összesen
    352.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1611 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 5354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A ledarált kekszmorzsát összekeverjük az olvasztott vajjal. A sütőpapírral leterített 23cm-es kapcsos formába öntjük, és belenyomkodjuk. Kb. 1 cm vastag felületet kell kapni (egy pohár aljával könnyebb lenyomkodni).
  2. Berakjuk a hűtőbe, amíg a krém elkészül.
  3. A szobahőmérsékletű krémsajtot összekeverjük a tejföllel, tejszínnel, porcukorral, citromlével és citromhéjjal, a tojásokkal és az étkezési keményítővel. Fontos, hogy csomómentes legyen.
  4. Kivesszük a kekszes alapot a hűtőszekrényből, és a formába öntjük a krémet.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  6. A sütés után a krém még remegni fog, de nem baj, mert hűlés közben fog megszilárdulni teljesen.
  7. Kifejezetten jót tesz a tortának, ha 1 éjszakát áll a hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7781
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttortát a barátnőm készített először. Amint megkóstoltam, rögtön elhatároztam, hogy nekem is kell valami hasonlót készítenem.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...