Sajttorta Klaukara konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
klaukara
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
21g vaj149 kcal
-
42g kekszmorzsa175 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
117g krémsajt292 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
10 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
2g vaj17 kcal
Összesen
877
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
125g vaj896 kcal
-
250g kekszmorzsa1048 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
700g krémsajt1750 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
57 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
5255
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
6.8g vaj49 kcal
-
13.7g kekszmorzsa57 kcal
-
8.2g porcukor32 kcal
-
38.4g krémsajt96 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
5.5g joghurt3 kcal
-
5.5g habtejszín16 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
3.3g tojássárgája11 kcal
-
6.6g tojásfehérje3 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
287
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 281 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 232 micro
Összesen
877
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 105.4 g
Zsír
-
Összesen 352.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2592.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 402 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 733 mg
-
Nátrium 1283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 398.8 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 445.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1718 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 275 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 980 mg
-
Retinol - A vitamin: 1689 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 338 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1391 micro
Összesen
5255
kcal
- 8% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg kekszmorzsa
-
15 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 dl habtejszín
-
3 db tojás
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- Először elkészítjük a torta alapját: a kekszet ledaráljuk (ha nincs darálónk, egy műanyag zacskóban sodrófával is összetörhetjük), és a felolvasztott vajjal összekeverjük.
- Az így elkészült morzsát egy kizsírozott kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Bátran használjuk a kezünket ehhez! Mélyhűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tortához a hozzávalókat (kivéve a felvert tojásfehérjét) egy nagy tálba öntjük, és kézi mixerrel pár perc alatt kikeverjük. (Ha nincs mixer, fakanállal is lehet.) Fontos, hogy a krémsajt szobahőmérsékletű legyen.
- Ezután nagyon óvatosan hozzáadjuk a habot, vigyázva nehogy összetörjön.
- A tortaformát kívülről és alulról alaposan bebugyoláljuk alufóliába, nehogy víz mehessen a tésztába, majd egy akkora mély tepsibe tesszük, hogy beleférjen. A tepsit forró vízzel a tortaforma feléig felöntjük. (A vízfürdőre azért van szükség, hogy a sajt ki ne száradjon sütéskor.)
- A tölteléket a tortaalapra öntjük,a tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Mi szeretjük, ha a teteje kicsit pirult. Akkor jó, ha a széle már nem, de a belseje még remeg (tűpróba). Kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakát még pihen a hűtőben.
- Fantáziánk szerint díszíthetjük gyümölccsel, sziruppal, stb. A kekszes alapba darálhatunk, diót, mandulát ízlés szerint.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7229
- Feltöltés dátuma: 2012. február 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
klaukara
27 recept
A recept két interneten talált recept kombinációjaként, saját ötletekkel kiegészítve készült. (Források: chiliesvanilia.blogspot.com, Nigella Lawson)