r
Nosalty Logó

Sajttorta Klaukara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
klaukara
Sajttorta Klaukara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    352.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 5255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a torta alapját: a kekszet ledaráljuk (ha nincs darálónk, egy műanyag zacskóban sodrófával is összetörhetjük), és a felolvasztott vajjal összekeverjük.
  2. Az így elkészült morzsát egy kizsírozott kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Bátran használjuk a kezünket ehhez! Mélyhűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tortához a hozzávalókat (kivéve a felvert tojásfehérjét) egy nagy tálba öntjük, és kézi mixerrel pár perc alatt kikeverjük. (Ha nincs mixer, fakanállal is lehet.) Fontos, hogy a krémsajt szobahőmérsékletű legyen.
  5. Ezután nagyon óvatosan hozzáadjuk a habot, vigyázva nehogy összetörjön.
  6. A tortaformát kívülről és alulról alaposan bebugyoláljuk alufóliába, nehogy víz mehessen a tésztába, majd egy akkora mély tepsibe tesszük, hogy beleférjen. A tepsit forró vízzel a tortaforma feléig felöntjük. (A vízfürdőre azért van szükség, hogy a sajt ki ne száradjon sütéskor.)
  7. A tölteléket a tortaalapra öntjük,a tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Mi szeretjük, ha a teteje kicsit pirult. Akkor jó, ha a széle már nem, de a belseje még remeg (tűpróba). Kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakát még pihen a hűtőben.
  8. Fantáziánk szerint díszíthetjük gyümölccsel, sziruppal, stb. A kekszes alapba darálhatunk, diót, mandulát ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7229
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

A recept két interneten talált recept kombinációjaként, saját ötletekkel kiegészítve készült. (Források: chiliesvanilia.blogspot.com, Nigella Lawson)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...