Sajttorta ahogy d0rka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
14g vaj99 kcal
-
28g cukor106 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
38g mascarpone152 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
78 kcal
A tetejére
-
38 kcal
-
2g tortazselé5 kcal
Összesen
637
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
220g cukor851 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
68 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
300g mascarpone1212 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
A tetejére
-
750g erdei gyümölcs mix308 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
5104
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
-
5.4g vaj39 kcal
-
10.9g cukor42 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14.8g mascarpone60 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
0.2g vaníliaaroma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
12.3g növényi habtejszín31 kcal
A tetejére
-
15 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
Összesen
251
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
637
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 315.1 g
-
Telített zsírsav 144 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1801.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 780 mg
-
Nátrium 374 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 503 g
-
Cukor 349 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 103 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 909 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 317 mg
-
Retinol - A vitamin: 893 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
5104
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 11% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 5.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
251
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
110 g vaj
-
80 g finomliszt
-
30 g cukrozatlan kakaópor
-
1 ek vanília kivonat
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
0.3 tk sütőpor
A krémhez
-
300 g mascarpone
-
60 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
0.5 tk citromlé
-
2.5 dl növényi habtejszín
A tetejére
-
750 g erdei gyümölcs mix
-
1 csomag tortazselé
Elkészítés
A tésztához
- Előző este a fagyasztott gyümölcsöt szűrőbe tesszük, a szűrőt egy mélyebb tálkára, és másnapig hűtőben tartjuk. Így kiolvad a gyümölcs és a levéből készítjük a zselét a torta tetejére.
- Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses, egyéb: 180°C). Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
- A csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra verjük.
- A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Hozzáadjuk a vaníliát, csipet sót és a vajas csokit.
- A masszát a tortaformába öntjük, majd 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Amíg hűl a tészta, összeállítjuk a krémet. A mascarponét a porcukorral, vanília aromával és citromlével simára keverjük.
- A habteszínből kemény habot verünk, fokozatosan a mascarponés krémhez keverjük. Rásimítjuk a már kihűlt tésztára.
- A tetejére: a gyümölcsöt szépen eloszlatjuk a krémen.
- A zselatinport a tasakon lévő utasítások szerint elkészítjük (a kiolvadt gyümölcslevet kipótoljuk vízzel), ráöntjük a tortára.
- Pár órára a hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4989
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Étteremben kósoltunk brownie alapú sajttortát. Ezt próbáltam reprodukálni.