r
Nosalty Logó

Sajttorta ahogy d0rka készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta ahogy d0rka készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 251 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 637 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    315.1 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    103 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 5104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előző este a fagyasztott gyümölcsöt szűrőbe tesszük, a szűrőt egy mélyebb tálkára, és másnapig hűtőben tartjuk. Így kiolvad a gyümölcs és a levéből készítjük a zselét a torta tetejére.
  2. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra (légkeveréses, egyéb: 180°C). Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk.
  3. A csokit és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk. A tojást a cukorral habosra verjük.
  4. A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz. Hozzáadjuk a vaníliát, csipet sót és a vajas csokit.
  5. A masszát a tortaformába öntjük, majd 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
  6. Amíg hűl a tészta, összeállítjuk a krémet. A mascarponét a porcukorral, vanília aromával és citromlével simára keverjük.
  7. A habteszínből kemény habot verünk, fokozatosan a mascarponés krémhez keverjük. Rásimítjuk a már kihűlt tésztára.
  8. A tetejére: a gyümölcsöt szépen eloszlatjuk a krémen.
  9. A zselatinport a tasakon lévő utasítások szerint elkészítjük (a kiolvadt gyümölcslevet kipótoljuk vízzel), ráöntjük a tortára.
  10. Pár órára a hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4989
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Étteremben kósoltunk brownie alapú sajttortát. Ezt próbáltam reprodukálni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...