r
Nosalty Logó

Sajttekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mancika
Sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 290 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5926.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4661 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5655 micro
Összesen 1742 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük.
  2. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprózzuk. (Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.) Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sajtot jól becsomagoljuk egy nylon zacskóba, és lobogó vízbe tesszük, kb 30-35 percre, hogy megpuhuljon. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
  4. Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 672
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 175305
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

Csak jó tanácsnak: egyszerűbb, ha a sajtot egy nagyobb zacskóba kötjük, és fakanál nyélen a már felforrt, lezárt forró vízben egy kicsit állni hagyjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttekercs
Mancika 22 recept

A családban nagyon népszerű a sajttekercs, nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tölteléket: színes paprikával, snidlinggel, újhagymával mindig más ízeket lehet varázsolni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...