Sajttal és zabpehellyel sült karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
175g karfiol18 kcal
-
10g zabpehelyliszt40 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
208
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
40g zabpehelyliszt162 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g bors0 kcal
-
80g görög joghurt82 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
829
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
64.2g karfiol6 kcal
-
3.7g zabpehelyliszt15 kcal
-
15.1g tojás19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g görög joghurt8 kcal
-
9.2g mozzarella27 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
76
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 202 micro
Összesen
208
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 619 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2649.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 680 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 954 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 425 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 411 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 137 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 406 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 806 micro
Összesen
829
kcal
- 10% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db karfiol
-
4 csapott ek zabpehelyliszt
-
3 db tojás
-
bors ízlés szerint
-
4 ek görög joghurt
-
10 dkg mozzarella
-
2 gerezd fokhagyma
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A karfiolt megmossuk, a leveleket és torzsáját levágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, a zabpehellyel együtt apróra daráljuk mixerrel.
- Ezután hozzáütjük a tojásokat, fűszereket, fokhagymát és a reszelt sajt felét.
- A masszát szilikonformába, vagy enyhén kiolajozott tűzálló tálba elterítjük, majd a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
- 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig aranybarnára sütjük. Sütés közben le is takarhatjuk, hogy ne égjen meg a teteje.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1207
- Feltöltés dátuma: 2016. február 07.
Ajánló
Aprított sonkát, kolbászt is keverhetünk a masszába.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Szeretem a karfiolt, így a receptet kicsit megreformáltam, hogy diétásabb legyen.