r
Nosalty Logó

Sajttal töltött rántott gomba

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttal töltött rántott gomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 4084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A gombához

A panírozáshoz

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 1023 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    313.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5148.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    2174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    507 micro
Összesen 4084 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

Elkészítés

A gombához

  1. A gombát megmossuk, a szárát kiszedjük, és a gombakalapokat bepanírozzuk.
  2. Mielőtt a lisztben megforgatjuk, kicsit benedvesítjük, hogy tapadjon rá a liszt.
  3. Felvert, kicsit erősebben sózott tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Bő, közepesen forró olajban megsütjük. (A szárát is bepanírozzuk, és azt is megsütjük.)
  5. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
  6. Ha maradt tojás a panírozásból, akkor egy keveset abból is hozzákeverünk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a gombafejeket, majd mindegyik üregébe sajtos keveréket töltünk. (Ha sűrűbb a massza, gombócokat formázunk, ha lazább és tojást is keverünk hozzá, akkor kanállal teszünk halmokat a kalapokba).
  8. Tálalás előtt 10 perccel betoljuk az előmelegített sütőbe, és addig hagyjuk ott, míg a sajt vagy ráolvad, vagy kicsit megsül.
  9. A tányérra krumplipüréből halmokat rakunk, majd mindegyikre egy-egy gombafejet ültetünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 214
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 32419
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben az a jó, hogy előre meg lehet sütni, és tálalás előtt csak egy rövid időre be kell tenni a sütőbe. Én ezt előételnek készítettem, azért tálaltam krumplipürére ültetve. Az elkészítésről további képeket itt találtok.

Hozzávalók

A gombához

A panírozáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...