r
Nosalty Logó

Sajttal-sonkával töltött pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sajttal-sonkával töltött pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Panír

Összesen 717 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Panír

Összesen 2863 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Panír

Összesen 164 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    932 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 717 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.5 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7879.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1217 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    638.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 2863 kcal
  • 20% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Hús

Panír

Elkészítés

Hús

  1. A pulykamellfilére tegyünk egy nagyobb darab folpackfóliát, majd klopfoljuk ki. (közben azért arra figyeljünk, hogy ne legyen túl vékony a hússzelet, és ne lyukadjon ki)
  2. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják.
  3. Ezután a befűszerezett hússzelet egyik felére helyezzük rá a sonkaszeletet, majd arra a szeletelt sajtot, és az üresen maradt húsrészt hajtsuk rá.
  4. Ezután hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le a széleket, hogy panírozáskor, és sütéskor nehogy szétnyíljon a hús.
  5. Egy serpenyőben hevítsük fel az étolajat, helyezzük bele a bepanírozott hússzeleteket, majd közepes hőmérsékleten, többször óvatosan átfordítva, süssük szép pirosra. (kb. 20 percig süssük)
  6. Amikor a hús szép pirosra sült, szedjük ki papírtörlőre hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
  7. Ameddig a hús készül, készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Én pl. gombás rizst készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré, vagy éppen a sült krumpli is.

Panír

  1. Az elkészült húsbatyukat ezután először forgassuk bele lisztbe-felvert egész tojásba-zsemlemorzsába, majd szintén forgassuk bele a tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (a dupla panírozásnak köszönhetően a sajt nem folyik majd ki sütés közben)
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 3169
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Hús

Panír

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...