r
Nosalty Logó

Sajttal-kolbásszal töltött kiflicskék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sajttal-kolbásszal töltött kiflicskék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 279 kcal
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 1941 kcal
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Összesen 297 kcal
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 279 kcal
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6403.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1048 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    3227 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    95 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    672 micro
Összesen 1941 kcal
  • 19% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Elkészítés

Tészta:

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd hozzáadjuk a lisztet, összedagasztjuk, közben hozzáadjuk a sót és az olajat is.
  2. Addig dagasztjuk, míg fényes, ruganyos lesz a tészta, és elválik a tál falától. Ekkor folpackkal letakarva 30-40 percig kelesztjük, míg duplájára nő a tészta.
  3. A megkelt tésztából 15 kiflicskét lehet készíteni, ezért a tésztát három egyenlő részre osztjuk, és minden darabot 2 mm vékonyra, kb.12 cm széles téglalappá nyújtunk, melyeket háromszögekké vágunk fel.

Töltelék:

  1. A felvágott tésztaháromszögek széles aljára fektetjük a nagyon vékonyra szelt sajtot és kolbászt, és a tésztát feltekerjük, kifli alakúra formáljuk.

Tetejére:

  1. A kiflik tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk fekete szezámmaggal vagy fekete hagymamaggal.
  2. 180 fokosra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1813
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttal-kolbásszal töltött kiflicskék
Évi néni 1830 recept

Kiváló 3:1 "szendvics" tízóraira, uzsonnára. Iskolába biztosan szívesen viszik a lurkók.

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...