Sajtszószos halfilé baconös hasselback burgonyával
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g bacon197 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
110g halrudacska305 kcal
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
220g halrudacska609 kcal
Összesen
1567
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
51.5g burgonya30 kcal
-
3.1g olívaolaj27 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
12.9g bacon51 kcal
-
3.9g parmezán sajt15 kcal
-
28.3g halrudacska78 kcal
Összesen
202
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1819 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 1003 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 202 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
785
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.9 g
Zsír
-
Összesen 104.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3638.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 438 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 970 mg
-
Nátrium 2007 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 404 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
1567
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
202
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
3 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
10 dkg bacon
-
30 g parmezán sajt
-
220 g halrudacska
Elkészítés
- A burgonyákat két fakanál közé helyezve bevagdossuk, majd negyed órára sós vízbe áztatjuk.
- Az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet, és az egészet összekeverjük.
- Leitatjuk a vizet a bevagdosott burgonyákról, és olajjal kikent tepsibe helyezzük őket. A résekbe vékonyra szelt baconcsíkokat teszünk (nem kell mindegyikbe), majd megkenjük a petrezselymes-fokhagymás olajjal.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, majd megszórjuk reszelt parmezánnal, újra megkenjük az olívaolajjal, és még 5-10 percre visszatesszük pirulni.
- Közben a sajtszósszal töltött halrudakat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és a burgonya mellé rakjuk 15 percre.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 3314
- Feltöltés dátuma: 2018. április 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Ez a finom, baconnel tűzdelt hasselback burgonya nagyszerű kísérője a ropogósra sült halrudaknak.