r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1330.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 646 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7981 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    1888 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    3999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3875 kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a cukros langyos tejen felfuttatjuk, kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Hozzáadjuk a fele felolvasztott vajat, a joghurtot, 10 dkg sajtot reszelve, az öregtésztát, a lisztet és a sót, és rugalmas tésztát dagasztunk belőle.
  2. Egy óra kelesztés után kinyújtjuk kb. 30x60 cm-esre, a vaj másik felével meglocsoljuk, ráreszeljük a 10 dkg sajtot, és felszabjuk 10x10 cm-es kockákra.
  3. Tortaformába lazán beletesszük virágszerűen elrendezve. Tetejére is szórunk egy kis sajtot.
  4. Fél órát kelesztjük, majd megsütjük.
  5. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4836
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-vajas kenyér Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Ezt a kenyeret már elkészítettem, majdnem így, bár az eredeti receptet Fahéjnál olvastam, és beleszerettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...