r
Nosalty Logó

Sajtos töltött fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Sajtos töltött fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7161.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4522 micro
Összesen 2756 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először hat tojást sós vízben keményre főzünk.
  2. A megfőtt tojásokat és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, kevés sót adunk hozzá, majd egy felvert egész tojás felével összeállítjuk.
  3. A darált hústízlés szerintsózzuk, borsozzuk, (kevés őrölt pirospaprikát is tehetünk hozzá), majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. A zsemléket kevés langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, valamint hozzáadjuk a felvert tojás másik felét, a kicsi kockákra vágott sajtot és jól összedolgozzuk.
  5. Egy kiolajazott szegletes forma alját kibéleljük a fasírttal, erre jöhet a töltelék, majd fasírttal fedjük. Tetejére kevés olajat locsolunk, és egy nagyobb tepsibe állítjuk a formát. Az alsó tepsibe kevés vizet öntünk, majd az egészet hideg sütőbe tesszük, és 150 fokon két órát sütjük. (Ha a teteje nagyon pirul, takarjuk be alufóliával!)
  6. Hanem fértbele az összesfasírt a formába (mint nálam), a maradékból kis gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 14899
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Köretként rizibizit tálaltam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A töltelék nagymamám receptje, a fasírt a saját kreálmányom. Szerintem nem rossz párosítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...