r
Nosalty Logó

Sajtos-tepertőkrémes pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Sajtos-tepertőkrémes pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

kenés

teteje

Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

kenés

teteje

Összesen 4502 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír

tészta

kenés

teteje

Összesen 364 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1627.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    990 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 751 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.1 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9765.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    1651 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    5942 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1033 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1023 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 4502 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

tészta

kenés

teteje

Elkészítés

tészta

  1. A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőkrémet, az őrölt fehér borsot, a puha zsírt és a tejet. Majd kézzel jól kidolgozzuk. Puha, nem kemény tésztává dagasztunk.
  2. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, megkenjük olvasztott zsírral vékonyan, majd a fele reszelt sajttal átszórjuk, és meghajtjuk (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig, majd jobbról és balról is a közepéig.)
  4. Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük.
  5. Ezután újra kinyújtjuk, zsírral vékonyan átkenjük, sajttal enyhén átszórjuk, majd újra meghajtogatjuk, és újabb 30 percig pihentetjük.
  6. Ezután kb. ujjnyi vastagra sodorjuk, a tetejét bevagdossuk (hosszában és keresztben is, kis közöket hagyva), majd átkenjük egy egész felvert tojással, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, szilikonos sütőpapírra helyezzük, és 25 percig a sütőlemezen pihentetjük.
  7. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a pogácsákat aranybarnára sütjük. Közben a tetejét alufóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 34×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 13827
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, leveles pogácsa. Ajánlom szilveszterre vagy más összejövetelekre, vagy csak úgy...

Hozzávalók

tészta

kenés

teteje

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...