r
Nosalty Logó

Sajtos tejszínes rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos tejszínes rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 1275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 5099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.8 g

Zsír

  • Összesen
    411.6 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9751.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    3175 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3302 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3365 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 5099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A rakott húshoz

Az öntethez

  • 750 ml habtejszín (én a magasabb zsírtartalma miatt ezt használom, de főzőtejszínnel is jó)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A rakott húshoz

  1. A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A tepsit kikenjük, majd reszelt sajtot szórunk bele.
  3. Ráfektetjük a hús szeleteket.
  4. A húsokra még egy réteg sajt kerül.
  5. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a húsra.
  6. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a tetejére.
  7. 45 percig lefedve sütjük, 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  8. Burgonyapürével tálaljuk.
  9. Tökéletes ünnepi étel.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22225
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitűnő ünnepi étel. Egyszerű, gyors, fenséges.

Hozzávalók

A rakott húshoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...