r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös leveles pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Sajtos-tejfölös leveles pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 591 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    4999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2698 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 4718 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérje, a margarin és a sajt kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, viszonylag kemény tésztává. Duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük a margarin negyedével, kicsit megsózzuk, összehajtogatjuk, 15 percet pihentetjük. Újra kinyújtjuk, következik egy újabb negyed margarin, sózás, hajtogatás, pihentetés.
  3. A hajtogatást még kétszer megismételjük, míg az összes margarin el nem fogy. Miután négyszer hajtogattuk a tésztát, pihentetés után kinyújtjuk kb 1,5 cm magasra és kiszaggatjuk. Tepsire tesszük és újból kelesztjük. Ha jól sikerült a hajtogatás, már itt elkezd levelesedni a pogácsa.
  4. Ha megkelt, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Hajtogatás: A négyzet alakúra nyújtott tésztát a bal oldalról kezdve hajtogatjuk. Gondolatban három részre osztjuk, a bal oldali harmadot ráhajtjuk a középsőre. Ezután a fölső harmadot hajtjuk a közepére, majd a jobb oldali harmadot szintén középre és végül az alját középre. A végére egykis csomag tésztát kapunk, ami megfelel az eredeti tészta középső részének. A következő hajtogatásnál fölülről kezdjük a hajtogatást, a harmadiknál jobbról, a negyediknél alulról. A tésztát közben ne forgassuk el. Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de igazából nem az, tulajdonképpen az óramutató járásával megegyezően körbehajtogatjuk a tésztát négyszer, csak mindig másik oldal a kiindulópont.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 81681
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejfölös leveles pogácsa
Czápika 30 recept

Eredetileg ez tepertős pogácsa, amit vegetáriánus barátaim kedvéért átalakítottam sajtosra. A tepertős változathoz 40 dkg tepertő szükséges, és természetesen a margarin és a sajt nem. Ebből az adagból kb 45 db pogácsa lesz, három centis formával szaggatva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...