Sajtos-tejfölös csirkemell Fahéjtól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
782
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
3127
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 52.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2027.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 697 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 217.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
782
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 265.7 g
Zsír
-
Összesen 208.3 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8108.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 290 mg
-
Kálcium 1017 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2786 mg
-
Nátrium 3686 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 871.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 688 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 91 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 992 mg
-
Retinol - A vitamin: 682 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
3127
kcal
- 19% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 233 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy tepsibe terítjük a bacon 2/3-át.
- A húst felszeleteljük, finoman kiklopfoljuk és a baconre tesszük.
- A tojást összekeverjük a mustárral és a tejföllel.
- A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és kevergetve besűrítjük. Kicsit hűtjük.
- Ezt a besamel mártást langyosan hozzákeverjük a tejfölös keverékhez. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húson egyenletesen eloszlatjuk.
- Rászórjuk a reszelt sajtot.
- A megmaradt bacont kisebb darabokra vágva rátesszük a tetejére.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 1230
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 66485
- Feltöltés dátuma: 2012. július 17.
Ajánló
Tehetünk a tejfölhöz apróra vágott petrezselyemzöldet vagy/és 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Nem fogja elrontani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Zorka simán leélné az életét hús nélkül. Egyszerűen hidegen hagyja az összes húsétel. Kivéve ezt, mert ezért rajong. Meg tudom érteni. :)