r
Nosalty Logó

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 4102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A finomlisztet átszitáljuk, és összekeverjük a rétesliszttel. Beletesszük a sót, a cukrot, 13 dkg olvasztott vajat, a langyos tejet, a tojást. Hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel hólyagos, ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg helyre téve duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát, gyengén alálisztezett deszkán, fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. A maradék 2 dkg langyos vajjal megkenjük a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután lazán feltekerjük, mint a bejglit. A hosszú tésztarúd felét megkenjük olvasztott vajjal, és szintén megszórjuk reszelt sajttal. Félbehajtjuk. Alálisztezve, letakarva pihentetjük kb. 15 percet.
  3. Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Tetszőleges átmérőjű pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőlemezre rakjuk. A sütőlemezen hagyjuk a nyers pogácsákat kelni kb. 20 percet.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 percet sütjük. Amikor látjuk, hogy megemelkedett, félig már megsült, akkor emeljük a hőfokot 190-re. Ez ne legyen több, mint 5-6 perc.
  5. A megsült, aranybarna, mosolygós pogácsákat kihűtjük, és tálra rakva langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 6883
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 20.

Ajánló

Egy tepsi sül 25-30 percet. Ha pogácsát több részletben sütjük, akkor a sütési idő növekszik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
Lizinka_ 602 recept

A hétvégi babfőzelék kísérője volt ez a ropogós tetejű pogácsa, amit szintén a családi receptarchívumból teszek közzé.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...