r
Nosalty Logó

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 1026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 4102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tésztához

tetejére

Összesen 318 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    398 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1026 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    185.8 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6040.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1452 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 4102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A finomlisztet átszitáljuk, és összekeverjük a rétesliszttel. Beletesszük a sót, a cukrot, 13 dkg olvasztott vajat, a langyos tejet, a tojást. Hozzámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel hólyagos, ruganyos tésztát gyúrunk. Meleg helyre téve duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát, gyengén alálisztezett deszkán, fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. A maradék 2 dkg langyos vajjal megkenjük a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal. Ezután lazán feltekerjük, mint a bejglit. A hosszú tésztarúd felét megkenjük olvasztott vajjal, és szintén megszórjuk reszelt sajttal. Félbehajtjuk. Alálisztezve, letakarva pihentetjük kb. 15 percet.
  3. Az idő letelte után kb. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. A tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Tetszőleges átmérőjű pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, és sütőlemezre rakjuk. A sütőlemezen hagyjuk a nyers pogácsákat kelni kb. 20 percet.
  4. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és 25-30 percet sütjük. Amikor látjuk, hogy megemelkedett, félig már megsült, akkor emeljük a hőfokot 190-re. Ez ne legyen több, mint 5-6 perc.
  5. A megsült, aranybarna, mosolygós pogácsákat kihűtjük, és tálra rakva langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6895
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 20.

Ajánló

Egy tepsi sül 25-30 percet. Ha pogácsát több részletben sütjük, akkor a sütési idő növekszik!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-szezámmagos, vajas pogácsa
Lizinka_ 604 recept

A hétvégi babfőzelék kísérője volt ez a ropogós tetejű pogácsa, amit szintén a családi receptarchívumból teszek közzé.

Hozzávalók

tésztához

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...