r
Nosalty Logó

Sajtos-sörös perec

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Sajtos-sörös perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 282 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2869.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    2294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 662 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11476.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    9178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2643 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Keverőtálba mérjük a lisztet. Az élesztőt a tejben felfuttatjuk.
  2. A liszthez adjuk a sót, a sört, a zsírt, majd az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, de ne túl lágy tésztát kapjunk.
  3. Az olajjal addig gyúrjuk, míg hólyagos lesz, és elválik a tál falától. Duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett gyúrólapon, 8 db-ba vágjuk. Mindegyiket külön ujjnyi vastagra sodorjuk, perec alakúra formázzuk, kikent tepsibe rakjuk.(Nem fér egybe!)
  5. Konyharuhával letakarjuk, újból kelesztjük.
  6. Felvert tojással megkenjük, a reszelt sajttal és nagyszemű sóval megszórjuk, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4392
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.

Ajánló

Füstölt sajttal, fűszerköménnyel, szezámmaggal stb... is megszórható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-sörös perec
Olaszné Anci 191 recept

Ehez a recepthez úgy kezdtem hozzá (egy recept újságban olvastam), hogy ebből vajon mi kerekedik? -hisz alig ír hozzávalót! Csak 50 dkg lisztből próbáltam ki, így nyolc db-ot tehettem a tíz fős családom elé, ebéd után. Annyira nem bíztam a sikerben. Legnagyobb meglepetésemre finom volt, és perceken belül kiderült a számomra, hogy bizony nem ártott volna 3x venni az anyagmennyiségét. No, de majd legközelebb!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...