Sajtos sajttekercs Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
25g gépsonka35 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
11g kockasajt38 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1g snidling0 kcal
A sajt alaphoz
-
50g trappista sajt176 kcal
-
83g víz0 kcal
Összesen
329
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
150g gépsonka207 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
68g kockasajt227 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
6g snidling2 kcal
A sajt alaphoz
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
1976
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
A töltelékhez
-
11.7g gépsonka16 kcal
-
17.2g tojás22 kcal
-
5.3g kockasajt18 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.5g snidling0 kcal
A sajt alaphoz
-
23.4g trappista sajt82 kcal
-
39g víz0 kcal
Összesen
154
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2978.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 349 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 247 mg
-
Nátrium 2344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 133.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
329
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 127.7 g
Zsír
-
Összesen 147.7 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1149 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17871.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 107 mg
-
Kálcium 2092 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 1484 mg
-
Nátrium 14065 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 801.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1460 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 222 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 1437 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 293 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
1976
kcal
- 11% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1394 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 1097 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
15 dkg gépsonka
-
4 db tojás
-
4 db kockasajt
-
1 ek mustár
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
2 késhegynyi szerecsendió
-
2 ek snidling
A sajt alaphoz
Elkészítés
A töltelékhez
- Tiszta, nem használt nylonzacskóba beletesszük egészben a sajtot, és a zacskó száját légmentesen elkötjük. Ez nagyon fontos, mert víz nem kerülhet a zacskóba!
- Felteszünk fazékba annyi vizet, hogy a zacskóban lévő sajt bőven beleférjen.
- Felforraljuk a vizet, elzárjuk a gázt, a sajtot beletesszük, és fedővel az edénytlefedjük. A sajtot nem kell főzni, csak álljon a forró vízben 30 percet. Minimum ennyi idő kell, hogy a sajt tökéletesen megolvadjon.
- Amíg a sajt áll a vízben, elkészítjük a tölteléket.
- Keményre megfőzzük a 4 db tojást, lehűtjük, megpucoljuk, tojásszeletelővel kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval: 4 db medvesajt 1 púpos és egy csapott evőkanál vaj vagy vajkrém, ízlés szerint fehérbors, 2 késhegynyi szerecsendió, só,1 púpos evőkanál mustár, ollóval összevágott 2 púpos evőkanálnyi snidling.
- Keverőgéppel alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Ha kicsit meghűlt, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezhetjük ízlés szerint.
- Nyújtódeszkára helyezünk kb. 45 cm hosszú folpack-ot. (A széleit alul kicsit vizezzük be, hogy jól letapadjon.)
- Kivesszük a vízből a sajtot, a zacskóból a folpackra borítjuk.
- Gyors mozdulatokkal 2 mm vékonyra, téglalap alakúranyújtjuk.(Ez kb. a folpack szélessége és kb. 35 cm hosszú.)
- Rátesszük a gépsonkát úgy, hogy mindenhol befedje a sajtot.
- Rákenjük a krémet, és feltekerjük, mint a bejglit. A tekercs két végét benyomkodjuk.
- A folpackot (amin nyújtottuk) szorosan ráhajtogatjuk, a két végét megcsavarjuk, a tekercs alá dugjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha már dermed, utólagosan igazíthatunk a formáján még, hogy csinosbejgli formájú legyen.
- Elég sok idő kell a végleges megdermedésig, érdemes este megcsinálni, és reggelre tökéletesen szeletelhető. Vagy fordítva... :)
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 245
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 20592
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.
Ajánló
A saját körözöttemmel töltve is garantáltan finom. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gabys
138 recept
Nagyon szeretem a sajttekercset, viszont az üzletekben nagyon drágának találtam. Persze azért néha-néha vásároltam, mikor nem tudtam ellenállni... Egyszer valahogy szóba került egy beszélgetés során, és akkor kaptam ezt a receptet. A 30 percet, a lelkemre kötötték, feltétlenül tartsam be, és akkor elronthatatlan. Megcsináltam, nagyon finom, a család kedvence lett, pirítós kennyérrel, kígyóuborka szeletekkel a tetején. A tekercsbe lévő alap krémet lehet variálni, de bármit találunk ki, az mindig harmonizáljon a sajttal. Lehet, hogy leírva kicsit bonyolult, de rettentő egyszerű. Amíg irogattam, addig akár csinálhattam volna még egyet.:)))