r
Nosalty Logó

Sajtos sajttekercs Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Sajtos sajttekercs Gabystól
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Összesen 154 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2978.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    2344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 329 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.7 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17871.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    2092 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    14065 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Tiszta, nem használt nylonzacskóba beletesszük egészben a sajtot, és a zacskó száját légmentesen elkötjük. Ez nagyon fontos, mert víz nem kerülhet a zacskóba!
  2. Felteszünk fazékba annyi vizet, hogy a zacskóban lévő sajt bőven beleférjen.
  3. Felforraljuk a vizet, elzárjuk a gázt, a sajtot beletesszük, és fedővel az edénytlefedjük. A sajtot nem kell főzni, csak álljon a forró vízben 30 percet. Minimum ennyi idő kell, hogy a sajt tökéletesen megolvadjon.
  4. Amíg a sajt áll a vízben, elkészítjük a tölteléket.
  5. Keményre megfőzzük a 4 db tojást, lehűtjük, megpucoljuk, tojásszeletelővel kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval: 4 db medvesajt 1 púpos és egy csapott evőkanál vaj vagy vajkrém, ízlés szerint fehérbors, 2 késhegynyi szerecsendió, só,1 púpos evőkanál mustár, ollóval összevágott 2 púpos evőkanálnyi snidling.
  6. Keverőgéppel alaposan összekeverjük, és betesszük a hűtőbe. Ha kicsit meghűlt, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezhetjük ízlés szerint.
  7. Nyújtódeszkára helyezünk kb. 45 cm hosszú folpack-ot. (A széleit alul kicsit vizezzük be, hogy jól letapadjon.)
  8. Kivesszük a vízből a sajtot, a zacskóból a folpackra borítjuk.
  9. Gyors mozdulatokkal 2 mm vékonyra, téglalap alakúranyújtjuk.(Ez kb. a folpack szélessége és kb. 35 cm hosszú.)
  10. Rátesszük a gépsonkát úgy, hogy mindenhol befedje a sajtot.
  11. Rákenjük a krémet, és feltekerjük, mint a bejglit. A tekercs két végét benyomkodjuk.
  12. A folpackot (amin nyújtottuk) szorosan ráhajtogatjuk, a két végét megcsavarjuk, a tekercs alá dugjuk, és betesszük a hűtőbe. Ha már dermed, utólagosan igazíthatunk a formáján még, hogy csinosbejgli formájú legyen.
  13. Elég sok idő kell a végleges megdermedésig, érdemes este megcsinálni, és reggelre tökéletesen szeletelhető. Vagy fordítva... :)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20592
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

A saját körözöttemmel töltve is garantáltan finom. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a sajttekercset, viszont az üzletekben nagyon drágának találtam. Persze azért néha-néha vásároltam, mikor nem tudtam ellenállni... Egyszer valahogy szóba került egy beszélgetés során, és akkor kaptam ezt a receptet. A 30 percet, a lelkemre kötötték, feltétlenül tartsam be, és akkor elronthatatlan. Megcsináltam, nagyon finom, a család kedvence lett, pirítós kennyérrel, kígyóuborka szeletekkel a tetején.    A tekercsbe lévő alap krémet lehet variálni, de bármit találunk ki, az mindig harmonizáljon a sajttal.  Lehet, hogy leírva kicsit bonyolult, de rettentő egyszerű. Amíg irogattam, addig akár csinálhattam volna még egyet.:)))

Hozzávalók

A töltelékhez

A sajt alaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...